Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

2020 retrospectief en voorspellingen voor 2021

3 min read

2020 was een erg apart jaar, een pandemie zette de worstelwereld op zijn kop, shows worden (grotendeels) zonder publiek of met beperkt publiek en heeft het ook z’n verdrietige momenten zonder corona gehad. 2020 being 2020.

Maar 2020 had ook goede momenten: nieuwe sterren in de spotlight, cinematic matches hebben meer het voortouw en worstelbedrijven hebben het beste ervan gemaakt van een slechte wereldsituatie.

Maar 2021 ligt op de loer en de wereld begint babystappen te nemen om normaler te worden met zijn eigen gebeurtenissen die met de tijd komen (nieuwe NXT-shows en natuurlijk de Royal Rumble). In dit artikel gaan Jordi, Jordy en Jelle hun persoonlijke wrestling hoogtepunten van 2020 en hun voorspellingen voor 2021 benoemen. (Jelle komt later terug op dit artikel)

Jordy: Goh, waar begin ik? Het jaar werd goed gestart met NJPW WrestleKingdom 14 op 4 en 5 januari. Die show was twee dagen vol plezier en goede matches. De spannende main event was de ultieme kers op de taart. Een heel goed begin van een jaar die we nooit zullen vergeten.

Daarna heb ik heel hard genoten van de titelmatch tussen Kenny Omega en Adam Page tegen The Young Bucks. Deze match had een super goede opbouw voor Page en heeft echt delivered. Ik zat op het randje van mijn stoel met de gedachte op Page nu iets zou uitsteken tegen Omega of niet. Zeker al zijn sterren waard.

Naast NJPW en AEW heeft WWE voor mij ook twee highlights dit jaar. De opkomst van The Hurt Business en de terugkeer van Roman Reigns. MVP, Bobby Lashley, Shelton Benjamin, en Cedric Alexander stralen gewoon badassery uit. De vele promofoto’s en videos maken me heel hyped voor hun verschijning. Dit is gewoon dé heel stable dat WWE nodig had. Daarnaast hebben we de terugkeer, en – misschien ook – transformatie van Roman Reigns. De storytelling achter de matches tegen Jey Uso zijn fenominaal. Ik ben helemaal voor The Tribal Chief en The Head of the Table en kan niet wachten wat er nog meer komt!

Wat voorspellingen betreft hoop ik gewoon op een einde van deze pandemie en terug matches waar alles mogelijk is. Waar er tot het uiterste kan gegaan worden. Mét veel publiek, want daar draait het ook om. Alsook hoop ik op meer samenwerking tussen worstelfederaties, dit lijkt meer de realiteit te worden met de samenwerking tussen AEW en Impact. Met WWE zie ik dat jammer genoeg niet snel gebeuren, maar er zijn nog organisaties die daar meer open voor zouden zijn.

Jordi: Ik heb drie hoogtepunten voor dit jaar. Allereerst is het de cinematic matches die hun draai hebben gekregen dit jaar.

Vroeger dacht ik dat na Final Deletion de cinematic matches juist forced en veel minder waren dan hun in-ring versies, maar hebben mij aangenaam verrast en heb ik van genoten.

Tweede hoogtepunt is WALTER vs Ilja Dragunov. Ik ben een grote fan van NXT UK, wat het sinds de reboot degelijk doet, maar WALTER vs Dragunov de kers op de taart brengt.

De derde hoogtepunt is het begin van de interpromotional samenwerking tussen AEW en Impact dankzij Don Callis. Dit gaat de worstelwereld buiten WWE (als alles goed gaat) voor het betere veranderen, waardoor worstelaars meer opties krijgen buiten WWE en fans naar meer wrestlers kunnen kijken.

Maar voor een ding heb ik een voorspelling waar ik van zeker ben, en dat is dat er in 2021 een tweede NXT-show komt, waarschijnlijk eerder dan de net zo over gesproken NXT India. Voor NXT India moeten er nog wat wrestlers signen (ik denk wel dat ze een basisroster hebben, maar net nog niet genoeg om een eigen brand te starten), maar voor de tweede NXT US-show hebben ze al een roster van ondergebruikte Performance Centre trainees waarmee een tweede show ze eigenlijk goed zal doen.

De show verwacht ik dan op het WWE Network waar de trainees laten zien wat ze in hun mars hebben en waarschijnlijk ook de lower card van NXT TV (en soms NXT UK na corona) ook op verschijnt zoals Kona Reeves, Rik Bugez en Arturo Ruas.

Jelle:

Geef een reactie