Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT TakeOver 31 Status en Voorspellingen

5 min read

Zondag is het weer zover! NXT TakeOver houdt zijn 31ste editie met een card waar je u op tegen kan zeggen, zoals altijd. Vier championships worden op het spel gezet (NXT, North American, Women’s en Cruiserweight) plus een non-title wedstrijd. In dit artikel komt er een preview van de wedstrijden en gaan Jordi, Jordy en Jelle de card voorspellen.

NXT Championship: Finn Balor (c) vs Kyle O’Reilly

Op NXT’s Super Tuesday reeks van events won Finn Balor de NXT Championship. Eerst een gelijkspel met Adam Cole in een Fatal-4-Way Ironman wedstrijd, wat vervolgd werd door een win over Cole om de NXT Championship voor de tweede keer te bemachtigen. Kyle O’Reilly versloeg weken later vier worstelaars in een Gauntlet Eliminator om de volgende uitdager te worden voor Balor. Ondanks dit O’Reilly’s eerste kans is op een singles championship in NXT, is hij geen vreemdeling voor championships noch een singles carriere aangezien hij eerder de NXT Tag Team, PWG World en ROH World Championships heeft gewonnen. Zal de Prinxe een lange reign tegemoet komen of wordt het een korte?

Jordi: Dit gaat Balor zeker winnen. Zijn reign start net en zal een van zijn beste matches worden. Kyle gaat een goede showing geven om te laten zien dat hij past als een singles wrestler, maar wordt het m nog niet. Uiteindelijk gaat O’Reilly zijn draai vinden op singles vlak.

Jordy: Dit wordt sowieso een topwedstrijd en O’Reilly verdient dit 100%. Maar ik zou hem nog niet de titel durven geven. Ik denk dat Balor hier zal overwinnen.

Jelle: Ik was enorm verrast dat Kyle O’Reilly uit de bus kwam als winnaar en #1 Contender. Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd, maar denk toch dat de winst voor Finn Balor zal zijn.

NXT North American Championship: Damian Priest (c) vs Johnny Gargano

De reign van Damian Priest staat nu op zijn tweede verdediging, nadat hij de Championship in een laddermatch won op NXT TakeOver XXX. Op 23 september kondigde General Manager William Regal aan dat Priest zijn Championship verdedigt tegen Johnny Gargano. Gargano heeft plannen om kampioenschapsgoud terug te brengen met zijn vrouw, Candice LeRae. Ook waren allebei samen in de laddermatch op TakeOver XXX. Nu hebben allebei Gargano momentum door een win over Priest en Shirai, maar is dat genoeg om Gargano de North American Championship te laten winnen?

Jordi: Damien Priest krijgt wat mij betreft een lange reign. Gargano verliest, maar gaat het Priest niet gemakkelijk maken.

Jordy: Dit wordt ook een topper, beide grote sterren. Priest zal, denk ik, overwinnen. Hij mag de titel nog wat houden, hij heeft het nog niet zo lang terwijl Gargano al (verdiend natuurlijk) voldoende titels heeft verzameld.

Jelle: Ik zie dit als het begin van Gargano’s en Candice’s run als “power couple” op de NXT brand. Dit wint Gargano.

NXT Women’s Championship: Io Shirai (c) vs Candice LeRae

Na de verandering van LeRae, omdat ze altijd als face opzij werd gezet, kreeg ze meer vaart achter zich. Nadat ze 19 andere vrouwen versloeg in een battle royale, heeft ze een NXT Women’s Championship wedstrijd verdiend, maar Shirai is geen makkelijke kampioene om te verslaan. Met verdedigingen tegen Tegan Nox en Dakota Kai, plus dat ze de Championship van niemand anders dan Charlotte Flair won, is ze goed op weg om een van de beste NXT Women’s Champions te zijn. Shirai en LeRae hebben eerder op TakeOver Toronto tegen elkaar gestaan, en nu zijn de rollen omgedraaid. Zal het nieuwe karakter van LeRae haar vruchten afwerpen of zal Shirai’s reign voortzetten?

Jordi: Dit vind ik lastig te voorspellen. Omdat ik Priest leun bij de NA Title, leun ik hier Shirai, maar ik vind dat LeRae meer kans heeft om te winnen dan Gargano.

Jordy: Dit is heel moeilijk. Io Shirai is een topper tot en met maar LeRae is ook goed opweg met haar nieuwe persona. Om toch maar een keuze te maken ga ik gaan voor Io Shirai. Ik denk, als LeRae dit wint, dat Gargano de titel ook zou moeten winnen. Dit kan altijd later nog.

Jelle: Hoewel ik LeRae dit wil zien winnen om op die manier zichzelf en Gargano als “power couple” te hebben op de NXT brand, denk ik toch dat de winst naar Io Shirai zal gaan. LeRae (vermoed ik) wint de title later op het jaar…

KUSHIDA vs Velveteen Dream

Velveteen Dream en KUSHIDA zijn net olie en vuur, van wat de vorige weken bewijzen. Nadat Dream terugkeerde en een triple threat verloor, nam hij zijn frustraties uit op KUSHIDA. Weken later werden de rollen omgedraaid en liet KUSHIDA een ander kant van zichzelf zien dan wat fans van hem gewend zijn. Hierdoor blesseerde hij Dream bijna. Dream had nog wraak genomen tijdens de Gauntlet Eliminator, waar hij KUSHIDA zijn NXT Championship shot kostte. Wordt het Dream Over of zal KUSHIDA meer winst boeken met zijn nieuwe hot streak?

Jordi: KUSHIDA heeft de win meer nodig dan Dream, helemaal met de omstandigheden eromheen. Dream’s time is up.

Jordy: Kushida 100%. Deze win heeft hij nodig om zo naar de top card te groeien. Dit kan perfect hier op NXT TakeOver 31

Jelle: Ik sluit me aan bij Jordy voor deze wedstrijd. Kushida heeft een win nodig. Een win over Dream zou hem een enorme boost geven.

NXT Cruiserweight Championship: Santos Escobar (c) vs Isaiah Swerve Scott

Tijdens de NXT Cruiserweight Title Tournament heeft Swerve de eerste (en tot nu toe enige) nederlaag gegeven aan Escobar (toenmalig El Hijo Del Fantasma), wie daarna de Championship won en zichzelf ontmaskerde. Deze trend ging door tijdens een six-man tag teamwedstrijd, waar Swerve weer een pin over Escobar kreeg. Nadat Swerve zijn kampioenschapswedstrijd heeft verloren door valsspeeltrucjes van Escobar, krijgt hij op NXT TakeOver 31 een tweede kans.

Jordi: Dit gaat Escobar met hakken over de sloot retainen. Wel jammer voor Swerve en ik gun hem een reign, maar aangezien NXT heel champions sterker boekt dan face champions, zie ik eerder een retain.

Jordy: Deze is ook heel moeilijk. Ik heb jammer genoeg de Cruiserweight division niet super hard gevolgd. Ik ga hier voor een titel retain van Escobar.

Jelle: Ik hoop dat Escobar dit wint, zodat er snel (als Covid het toelaat) een feud kan gestart worden met Jordan Devlin om (zoals ook gebeurt met Sami Zayn op het main roster) een rechtmatige title match te laten plaatsvinden… #EscobarIsNotMyCruiserweightChampion

NXT TakeOver 31 is live te zien om 1 uur Nederlandse/Belgische tijd op het WWE Network met een NXT TakeOver 31 pre-show op het Network, YouTube en andere sociale mediakanalen om half 1!

Geef een reactie