Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

G1 Climax 30 informatie met deelnemers en data!

2 min read

Het is weer zover, het lange Japanse worstelfestijn begint weer. New Japan Pro Wrestling’s G1 Climax 30! Sinds 1974 (als World League, G1 Climax vanaf 1991) bestaat dit worstelfestijn waar een groot deel van de beste worstelwedstrijden van het jaar worden gehouden. Maar wat zijn de regels van het toernooi en wat is de prijs?

G1 Climax 30, het tournooi

Het G1 Climax-toernooi is gehouden onder twee blokken (A en B) van tien worstelaars per blok. Ieder worstelaar van het blok moet tegen elkaar waar de blokwinnaars van A en B in de finale tegen elkaar gaan. De winnaar van het toernooi krijgt een IWGP Heavyweight Championship wedstrijd op WrestleKingdom, NJPW’s WrestleMania. Punten worden gegeven als volgt: twee punten voor een win, nul punten voor verlies en ieder een punt als er een gelijkspel te pas komt (door bijv. over het tijdslimiet van 60 minuten over te gaan). Als twee worstelaars de toppositie delen, gaat de voorkeur naar degene wie van de twee tegen elkaar hebben gewonnen. Als de kampioen wint, kiest hij wie hem mag uitdagen.

Deelnemers

Zoals eerder in dit artikel staat, zijn er tien worstelaars per blok. Alle worstelaars starten met nul punten.

A-Block:

 • Kota Ibushi
 • Jeff Cobb
 • Kazuchika Okada
 • Tomohiro Ishii
 • RevPro British Heavyweight Champion Will Ospreay
 • Shingo Takagi
 • NEVER Openweight Champion Minoru Suzuki
 • Taichi
 • Jay White
 • Yujiro Takahashi

B-Block:

 • Hiroshi Tanahashi
 • Juice Robinson
 • Hirooki Goto
 • Toru Yano
 • Yoshi-Hashi
 • IWGP Heavyweight/Intercontinental Champion Tetsuya Naito
 • SANADA
 • Zack Sabre Jr.
 • Kenta
 • EVIL

Data

G1 Climax shows worden over een bestek van tientallen dagen gehouden. Normaal bij de G1 Climax kan je wat preview tagwedstrijden verwachten van het andere blok, maar door de coronacrisis wordt dat dit jaar niet gedaan. Alle data zijn aangepast naar Nederlandse en Belgische tijd waar ze allemaal live (en na de show on-demand) te zien zijn op New Japan World. Wel duurt het enkele dagen voordat er een versie komt met Engels commentaar, dus de mensen die live kijken, kunnen het alleen met Japans commentaar zien. Shows zijn om en om met de A- en B-Blocks. De cards van de G1 Climax 30 shows zijn verkrijgbaar op deze webpagina.

 • 19 september om 11:30
 • 20 september om 07:00
 • 23 september om 11:30
 • 24 september om 11:30
 • 27 september om 09:00
 • 29 september om 11:30
 • 30 september om 11:30
 • 1 oktober om 11:30
 • 5 oktober om 12:00
 • 6 oktober om 11:30
 • 7 oktober om 11:30
 • 8 oktober om 11:00
 • 10 oktober om 10:00
 • 11 oktober om 11:00
 • 13 oktober om 11:30
 • 14 oktober om 11:00
 • 16 oktober om 11:30 (A-Block finale)
 • 17 oktober om 11:00 (B-Block finale)
 • 18 oktober om 07:00 (Finales)

Een hele opgave om alles op tijd live te zien, maar is het wel waard aangezien er, gewoonlijk bij de G1, vele goede matches komen. Normaal worden de shows in de zomer gehouden, maar door de oorspronkelijk geplande Olympische Spelen in Tokyo, werd dat verzet naar de herfst.

Geef een reactie