Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT Takeover: XXX – status en voorspellingen

9 min read
NXT Takeover: XXX

NXT komt weer met een topshow met NXT Takeover: XXX. Er staan drie titels op het spel waaronder de North American Championship die recent vacant is verklaard door NXT Champion Keith Lee. Wij zetten alles nog even op een rijtje zodat u volledig klaar bent voor NXT Takeover: XXX!

NXT Championship match: Keith Lee (C) vs. Karrion Kross

Zit Keith Lee’s tijd als NXT champion aan een einde te komen?

Dat is een vraag die veel NXT fans beantwoord willen zien nu Karrion Kross de uitdager voor het NXT kampioenshap is.

Hoewel 2020 voor vele onder ons een jaar is om snel te vergeten, is het voor Keith Lee juist een absoluut hoogtepunt voor zijn carrière. Eerst won hij het North American kampioenschap in januari., en vlak daarna verbrak hij de legendarische run van Adam Cole en wist zich eindelijk NXT Champion te kronen.

Kross aan de andere kant laat niets anders dan een spoor van vernieling en pijn achter zich. Sinds hij debuteerde, maakte hij korte metten met namen als Tommaso Ciampa, Dominik Dijakovic, Bronson Reed en Danny Burch. Als dat geen intimidatie betekent voor de huidige NXT kampioen… dan weten wij het ook niet meer.

Nadat Kross een dreigement uitstuurde dat hij zou blijven doorgaan met zijn spoor van vernieling totdat Keith hem een shot op de titel zou geven, had de kampioen geen andere keuze dan deze te aanvaarden. Echter, toen Keith Lee een door Karrion Kross ondertekend contract werd overhandigd, werd hij door aan vuurbal belaagd. Hoewel hij geen verwondingen opliep, kan de vraag gesteld worden of dit voorval Lee’s mentale voorbereiding schade heeft aangedaan?

Hoe dan ook, Keith Lee heeft meermaals bewezen dat hij geen limieten heeft en dat hij eender wat op zijn pad komt kan overkomen en hij terecht “Limitless” wordt genoemd. Enkel de tijd zal uitwijzen of Kross een tegenstander is zoals Keith Lee ze nog nooit heeft gezien… TICK! TOCK!

Voorspellingen:

Jelle: Ik heb totaal geen idee wat hiervan te verwachten. Ik hoop dat het (om Good Ol’ J.R. te quoten) een ‘slobberknocker’ wordt en dat dit een match wordt die we lang mogen herinneren. Keith Lee voor de overwinning om toch maar een naam te noemen.

Jordy: Moeilijke keuze. Kross wordt duidelijk opgebouwd als maniac maar Keith Lee is on a roll. Ik zou heel graag hebben dat Lee zijn kampioenschap verderzet, dus daarom ga ik voor hem. Bask in his glory!

Jordi: Aangezien de bookingwijze van NXT, zie ik Karrion Kross deze championship winnen. Dit wordt wel goede match, maar wel met een overduidelijke eindstreep.

NXT North American Championship Ladder match: Bronson Reed vs. Damian Priest vs. Cameron Grimes vs. Johnny Gargano vs. Velveteen Dream

Nadat Keith Lee een dubbele kampioen werd door Adam Cole te verslaan voor het NXT kampioenschap, besloot hij, in overleg met NXT GM William Regal, om het North American kampioenschap vrij te stellen voor nieuwe gezichten.

Er werd al snel besloten dat de nieuwe kampioen gekroond zou worden op NXT TakeOver: XXX in een 5 men Ladder Match.

Doorheen de maand augustus werden dan ook meerdere Triple Threat kwalificatiewedstrijden georganiseerd om de uitdagers voor de vrijgestelde titel te bepalen. Zie hier het verloop:

  • Bronson Reed was de eerste die zich wist te kwalificeren door zowel Roderick Strong als Johnny Gargano te verslaan;
  • Dexter Lumis was origineel de tweede persoon om zich aan het plaatje te vervoegen door Timothy Thatcher en Finn Balor te verslaan, maar hij werd uit de wedstrijd gezet na een enkel blessure…;
  • Damian Priest was de volgende persoon die kwalificeerde na een overwinning tegen Oney Lorcan en Ridge Holland;
  • Cameron Grimes voegde zich als laatste toe aan het lijstje nadat hij de overwinning van Kushida en Velveteen Dream wist af te snoepen.

De twee overgebleven plaatsen werden ingevuld via zogenaamde ‘second-chance’ wedstrijden waarbij men deelnemers tegenover elkaar plaatsten die niet gepind of gesubmit werden in de respectievelijke Triple Threat werdstrijden.

Zo streed Johnny Gargano tegen Ridge Holland, waar ‘Johnny Wrestling’ zich als winnaar mocht uitroepen. De laatste wedstrijd was een confrontatie tussen Finn Balor en Velveteen Dream waarbij uiteindelijk ‘Dream’ uit de bus kwam als winnaar.

Welke superstar klimt zich een weg naar de top van de ladder en kroont zichzelf als de nieuwe NXT North American champion?

Voorspellingen:

Jelle: Kijk, dit is een situatie die ik graag zie. 5 hongerige talenten die niets liever willen dan zich bewijzen en WWE/NXT die daarop inspeelt. Dit is een wedstrijd die heel wat kanten uit kan gaan en hopelijk komt iemand als winnaar uit de bus die een boost kan gebruiken door een championship te winnen. Ik denk dan aan een Damian Priest of een Cameron Grimes. Laat me bij die keuzes voor Damian Priest gaan! LIVE FOREVER!

Jordy: Damien Priest is hier mijn pick. Die verdient de titel het meest. Gargano kan perfect zonder titel, Dream is een lastig geval m.b.t. real-life controverse, Reed en Grimes zijn volgens mij nog niet klaar voor zoiets.

Jordi: Hier zie ik Damien Priest of Johnny Gargano winnen, met voorkeur op Priest. Hij heeft grote wins op zijn cv staan, is een established name in NXT en bewijst zichzelf meer en meer als een grote speler op het NXT podium. Een tweede reign voor Gargano is ook geen slechte keus. Grimes en Reed ga ik niet voor omdat ze weinig grote wins hebben (ondanks dat Grimes ook veel momentum achter zich heeft) terwijl ik voor obvious redenen niet voor Dream ga.

NXT Womens Championship match: Io Shirai (C) vs. Dakota Kai

Dakota Kai vind het niet meer dan normaal om zichzelf uit te roepen tot de officiële #1 Contender voor het NXT Women’s Championship. Ze deed dat dan ook op merkwaardige wijze door Io Shirai volop in het gezicht te stompen.

Er volgde nog een tweede aanval van Dakota Kai op Shirai waarmee ze ook de volledige aandacht van de huidige kampioen wist te verkrijgen.

Nadat ze zichzelf officieel declareerde als officiële #1 Contender werd Kai ook meteen geconfronteerd door een voormalig NXT Women’s kampioen, Rhea Ripley, die zichzelf ook graag als uitdager voor het kampioenschap zag. NXT GM William Regal organiseerde een wedstrijd om de ware uitdager te kronen, en na hulp van Mercedes Martinez, wist Dakota Kai dan ook Ripley te verslaan om het recht tot uitdaging te bekomen.

Via die actie’s beweert Dakota Kai dan ook dat ze in het hoofd van Io Shirai zit. Maar is dat genoeg om het NXT Women’s kampioenschap te winnen? Een vraag die veel NXT fans zich afvragen.

Voorspellingen:

Jelle: Io Shirai blijft de NXT Women’s Champion. 100% overtuigd.

Jordi: Shirai blijft hier NXT Women’s Champion. Better luck next time, Kai. Een kleine kans schat ik wel in voor een Kai win, maar ga ik niet van uit.

Jordy: De recente promopackage heeft me echt opgehypet voor deze match. Io Shirai zal dit volgens mij wel winnen. Ik kijk heel hard uit naar deze.

One on One match: Adam Cole vs. Pat McAfee

Adam Cole en Pete McAfee hebben al langer woorden met elkaar, maar daar bleef het ook een lange tijd bij… woorden. Totdat het recent tot een ‘boiling point’ kwam op Pete McAfee’s podcast waar Cole te gast was. McAfee steekte tijdens de genoemde podcast sessie verschillende keren de draak met Cole’s grootte en ‘size’ als wrestler waardoor Cole helemaal over de rooie ging.

McAfee werd daarna door Triple H uitgenodigd op een aflevering van NXT waarbij Cole en McAfee de kans zouden krijgen om alles uit te klaren. Alles lijk klare wijn, tot de hel helemaal losbrak nadat McAfee alweer de draak begon te steken met Cole, die toevallig binnen hoorafstand was, omdat hij per toeval ringside stond voor een Undisputed Era wedstrijd.

Cole had genoeg gehoord en confronteerde McAfee. Het kwam alweer tot een heuse woordenwisseling totdat beide heren door WWE Officials uit elkaar werden gedreven. Maar zodra Cole door meerdere officials werd tegengehouden, zag McAfee een opening en maakte een regelrechte sprint naar Cole om hem neer te halen met een keiharde punt kick. Cole lag er maar bewusteloos bij… Terwijl McAfee de deur gewezen werd door officials, maakte hij nog volgende snauwende comment voor de kijkers thuis: “Very unprofessional place you got here!”.

Net die comment kwam bij NXT en Triple H heel slecht te vallen waardoor NXT (vertegenwoordigd door Triple H en Adam Cole) dan ook McAfee officeel uitdaagde om het uit te klaren via een wedstrijd. Adam Cole vs. Pat McAfee op NXT TakeOver: XXX. Een uitdaging die Pat McAfee maar al te graag aanvaarde.

Hoewel McAfee opportunistisch de beterhand had over Cole bij de confrontatie, kun je je toch volgende vraag stellen: “is het een wijze beslissing om voor je allereerste wedstrijd de ring in te stappen met de langst-regerende kampioen?”.

Wie gaat hier als de betere man naar huis? Wordt het Adam Cole, bay-bay? Of zal McAfee toch een manier vinden om Cole’s ‘system’ weten te ‘shocken’?

Voorspellingen:

Jelle: Ik ben nooit fan van ‘celebrity angles’ en met die reden zeg ik met volle overtuiging: ADAM COLE! BAY-BAY!

Jordi: Adam Cole gaat deze match sowiezo winnen, maar dit wordt niet de laatste wat we van McAfee in de ring zien. Cole heeft ook een win nodig in dit context.

Jordy: Ofwel een no-contest (of DQ, double-countout, etc), ofwel Adam Cole.

One on One match: Finn Balor vs. Timothy Thatcher

Sinds zijn terugkeer naar het NXT Roster gebruikt Finn Balor de iconische woorden: “When you come at The Prince, you’d best not miss”. Timothy Thatcher zal dit wellicht hardhandig gaan ondervinden…

Per NXT GM, William Regal, zal Finn Balor het tegen Thatcher opnemen tijdens NXT TakeOver: XXX en het beloofd een wedstrijd van jewelste te worden. Zeker wanneer Thatcher kwaad bloed heeft gezet bij Balor en hem zo de kans gekost heeft zich te kwalificeren voor de North American title Ladder match.

Balor kreeg een tweede kans om zich te kwalificeren, gezien hij de respectievelijke Triple Threat niet verloren had, voor de Ladder Match, maar Thatcher zorgde er persoonlijk voor dat Balor niet zou doorgaan naar de titelwedstrijd.

Balor had maar één doel voor ogen de afgelopen weken. De North American Championship aan zijn C.V. toevoegen. Nu Thatcher hem die kans ontnomen heeft, kun je je wel voorstellen dat The Prince in een slechte bui zal zijn… Zal Thatcher daarvoor boeten?

Voorspellingen:

Jelle: Beide heren kunnen een overwinning gebruiken en ik zie ze allebei graag aan het werk, dus bij deze blijf ik neutraal. Dat de betere wrestler mag winnen!

Jordy: Dit kan ik heel moeilijk voorspellen. Beide here zijn supersterren maar ik zal deze geven aan Thatcher als sterke nieuwkomer tegen een veteraan.

Jordi: Het is te makkelijk om hier neutraal over te zijn. Aangezien Balor hier wordt gebruikt om bezig te houden totdat NXT UK weer mag beginnen, zie ik Thatcher deze match winnen. Balor schat ik zeker een kans voor in om te winnen, maar Thatcher zie ik overgaan.

***KICKOFF***
#1 Contendership Triple Threat Tag Match: Breezango vs. Legado Del Fantasma vs. Oney Lorcan & Danny Burch

Met een succesvolle titelverdediging tegen Undisputed Era, zijn er nieuwe uitdagers nodig voor de huidige NXT Tag Team Champions, IMPERIUM.

Tijdens de Kickoff voor NXT TakeOver: XXX zullen Breezango, Danny Burch & Oney Lorcan, en Legado Del Fantasma het tegen elkaar opnemen in een Triple Threat Tag match om de nieuwe uitdagers voor het kampioenschap te bepalen!

Tyler Breeze en Fandango hebben al eerder geprobeerd om IMPERIUM te onttronen als kampioenen, maar kwamen na een dappere poging te kort. Het populaire duo had echter wel bewezen dat ze wel kunnen ‘hangen’ met de huidige kampioenen, en dat voedt hun honger naar de titels des te meer!

Danny Burch en Oney Lorcan hebben al langer hun ogen op de kampioenen en zijn één stap verwijderd van een toekomstige kampioenschapswedstrijd. Beide heren zijn keiharde brawlers met een ‘hard-hitting style’ wat wel eens een fameuze uitdaging kan betekenen voor de huidige kampioenen.

Joaquin Wilde en Raoul Mendoza zijn instrumenteel geweest in van Santos Escobar’s rijs naar de top als Cruiserweight Champion. Mogelijks brengt de agressieve stijl van het trio de sleutel tot het verslaan van IMPERIUM’s ijzeren wil en kunnen ze zo meer goud toevoegen aan de Legado Del Fantasma?

Voorspelling:

Jelle: Ik wil graag Breezango een tweede kans zien krijgen op de tag titles. Ik ben enorme fan van hun harde werk en je kan het gewoon niet ontkennen… ze zijn über-populair!

Jordy: Hoe hard ik ook hou van Beezango. Ik voorspel hier een win voor Burch en Lorcan. Ze verdienen het wel.

Jordi: Ik ga hier voor Burch en Lorcan. Breezango hebben hun shot gehad en met Legado snap ik dat bookers weinig tot geen heel vs heel matches willen doen, dus liever frissere uitdagingen ipv rematches.

NXT Takeover: XXX is live te zien op het WWE Network op zaterdag 22 augustus 2020 om 01:00 uur! (00:30 voor de Kickoff)

Geef een reactie