Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

De geschiedenis van de FTW Championship

3 min read
FTW Championship

Op de tweede dag van AEW Fyter Fest 2020 heeft Taz de terugkeer van de FTW Championship gepresenteerd. Om de waarde van deze titel te respecteren, is het essentieel om de afstamming ervan te begrijpen. Laten we de geschiedenis van de FTW Championship eens bekijken!

Het begin

Taz tijdens ECW met de FTW Championship

De FTW Heavyweight Championship werd gecreëerd door ECW eigenaar Paul Heyman. Dit gebeurde tijdens de show It Ain’t Seinfeld en werd gebruikt om de verhaallijnen te compenseren die moesten worden ingetrokken vanwege blessures. ECW World Heavyweight Champion Shane Douglas had ernstige sinusitis en een elleboogblessure. Ondanks dat hij zelf ook blessures opliep, beloonde ECW later Taz met deze nieuwe titel op 14 mei 1998. Volgens Heyman past de titel bij Taz zijn ‘bad-a**, no-nonsense attitude’.

Toen de titel voor het eerst werd gemaakt, was de FTW titel dezelfde op maat gemaakte ECW Television titel met een leren riem die Taz oranje schilderde. Een “TAZ”-logo werd op de titel geplaatst samen met “FTW”-stickers die strategisch werden geplaatst over het woord “Television” in het midden van de riem. Een paar maanden later, in een poging Taz te overtuigen om samen te werken met Sabu en Rob Van Dam tegen Shane Douglas en The Triple Threat, presenteerde Bill Alfonso een volledig nieuwe en originele FTW riem met een “TAZ”-logo gegraveerd in de middenplaat van de riem.

Ondanks de titel werd gezien als “niet herkend” door ECW, verdedigde Taz deze terwijl hij zichzelf de “echte” wereldkampioen noemde. Hij zei dat de ECW-fans dol waren op wat de titel vertegenwoordigde. Taz vond dat de titel moest erkend worden als toptitel van het bedrijf. Het werd echter nooit officieel.

Unificatie

Taz met de twee titels

Taz verloor de titel maar één keer, in een wedstrijd tegen Sabu. Omdat hij zo zeker was dat hij Shane Douglas zou verslaan voor de ECW titel en vond dat hij de FTW titel niet meer nodig had, verloor hij opzettelijk door een bewusteloze Sabu over zich heen te trekken. Dit gebeurde op Hardcore TV op 19 december, 1998. Tijdens Guilty as Charged op 10 januari 1999 won Taz van Douglas en werd zo de nieuwe ECW World Heavyweight Champion.

Volgens Taz op The Rise and Fall of ECW documentaire, toen hij de titel verloor in de wedstrijd tegen Sabu, was Sabu legitiem van streek omdat Taz zijn naam permanent op de titel werd weergegeven. Vanaf dat moment, telkens wanneer Sabu de riem bij zich had, bedekte hij het Taz-logo met tape en schreef er “SABU” op.

Het einde was in zicht voor de FTW Championship toen ECW een title vs. title wedstrijd aangekondigde voor Living Dangerously op 21 maart 1999. Sabu neemde het tegen Taz op in een Extreme Deathmatch voor de éénwording van de ECW en FTW titles. Taz won deze wedstrijd en was succesvol is het unificeren van de twee kampioenschappen.

De terugkeer

Brian Cage en Taz

Eenentwintig jaar later is het zover. De terugkeer van de FTW Championship. Taz koos ervoor om zijn eigen titel terug leven in te roepen bij AEW. Hij kende de titel toe aan de huidige uitdager van de AEW World Championship, Brain Cage. Taz zei dat hij wilde dat Cage de show van volgende week met enige momentum zou ingaan en de FTW Championship vertegenwoordigt als “the baddest S.O.B. in wrestling”.

Jon Moxley was niet in staat om zijn AEW World Championship te verdedigen in hun geplande titelwedstrijd op Fyter Fest omdat hij in quarantaine ging nadat zijn vrouw Renee Young positief had getest op COVID-19. Dit is namelijk een weerspiegeling van de omstandigheden achter de oorsprong van de titel.

Geef een reactie