Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT Takeover: In Your House – status & voorspellingen

10 min read

Het heeft even geduurd vooraleer NXT weer PPV’s mocht organiseren, maar nu is het eindelijk zover. NXT Takeover is terug! Deze keer met een klassieke toets. Namelijk de ‘In Your House’ wordt weer tot leven gewekt!

Na enkele maanden zonder een NXT Takeover (Covid-19 hield alles wat tegen…) komt de ‘Black and Gold brand’ met eindelijk op PPV terug met een oude klassieker, ‘In Your House’.

De iconische pay-per-view traditie wordt toepasselijk éénmalig terug het leven in geroepen, omdat we met z’n allen thuis moeten blijven door de pandemie. NXT Takeover: In Your House beloofd alvast veel spektakel!

Hieronder een weergave van wat er op de planning staat:

Tomasso Ciampa vs. Karrion Kross

Toen het nieuws bekend raakte dat Killer Kross een contract tekende bij WWE, en zich zo bij zijn vriendin Scarlett zou vervoegen, stond de wrestling wereld even op z’n kop. Meteen kwam de nodige speculatie zoals: “waar gaan ze naartoe?” of “hoe gaan ze gebruikt worden?” of “kunnen Kross en Scarlett werken binnen een PG wereld?”. Allen zeer terechte vragen die al snel een antwoord kregen.

Kross, nu gekend als Karrion Kross, kon geen grotere vis aan de haak slaan binnen NXT dan Tomasso Ciampa.

Nadat het duo beloofde doem met zich mee te brengen naar de black & gold brand, maakten Kross en Scarlett van Ciampa hun eerste doelwit met een brutale hinderlaag. Sindsdien toonde Kross niets anders dan een ongeziene agressiviteit binnen de ring en maakt korte metten met alle tegenstanders.

Ongeveer een maand na de hinderlaag bracht Ciampa een bezoek aan Kross. Hij vertelde hem dat hij respect had voor Kross, omdat hij een naam voor zichzelf probeerde te maken. Ciampa verzekerde hem echter dat dit een vergissing was die hij zou berouwen en daagde hem uit tot een match op Takeover.

Karrion Kross aanvaarde de uitdaging. Een week later bracht Scarlett een bezoekje aan Ciampa tijdens een wedstrijd en hield hem nauwlettend in het oog. Het bracht Ciampa helemaal van de wijs, maar na de match werd meteen duidelijk dat dit nog maar het begin van de oorlog is. Karrion bracht hem nog een laatste boodschap over. Hij beloofde Ciampa dat de uitdaging de echte vergissing was en dat hijzelf en Takeover “special” zullen zijn.

Wie van deze heren neemt de overwinning? Zal Scarlett een rol spelen in de beslissing van de wedstrijd?

Jelle: Hier zit ik helemaal in dubio… Ik wil beide heren dit zien winnen. Maar, aangezien Karrion Kross de nieuwkomer is die met een gigantische boost een monster binnen NXT kan worden, gun ik hem de overwinning!

Jordy: Ik heb het gevoel dat dit volledig naar Kross zal gaan. Ciampa heeft geen win nodig, hij is al een grote fan-favorite. Ik zou zelfs durven zeggen dat het met een stoppage of KO kan gebeuren.

Jordi: Karrion Kross is naar NXT gegaan met heel wat hype achter hem. Het is daarbij ook passend dat hij zijn TakeOver-debuut wint.

Finn Balor vs. Damian Priest

Damian Priest heeft maar één doel voor ogen. Ervoor zorgen dat zijn naam voor eeuwig leeft. Dit keer gaat hij z’n kans wagen ten koste van Finn Balor.

Aan de basis van deze vete ligt een mysterieuze backstage aanval die Balor weerhield om deel te nemen aan competitie. Het zette Balor op een wraakactie om de identiteit van zijn belager te achterhalen.

Damian’s onverwachte aanval.

De aanvaller bleek niemand minder dan Damian Priest te zijn, toen hij Balor opnieuw aanviel met een knuppel. Priest verklaarde via een promo dat hij de mysterieuze aanvaller was. Als motivatie verklaarde hij dat hij om zijn naam voor eeuwig te laten leven, de grootste naam binnen NXT zou moeten uitschakelen. Balor is dan ook één van de grootste namen die ooit binnen NXT-systeem gebouwd is en heeft voor zichzelf een hele legacy uitgebouwd waarbij hij een (zo goed als) subliem win-loss record als het op NXT Takeovers aankomt.

Priest zal zich van zijn beste kant moeten laten zien als hij The Prince wil uitschakelen, want in Finn’s woorden: “When you come att The Prince, you best not miss”. Dat is een les die vele anderen voor Priest hebben moeten ondergaan.

Zal The Archer of Infamy eindelijk slagen in zijn doel om z’n naam voor eeuwig te laten leven? Of wordt Priest deel van Balor’s sublieme track record op NXT Takeover?

Jelle: The Prince zal zich wreken op Priest. Een backstage aanval en een knuppel houden hem niet tegen om zich opnieuw een weg naar de top te bouwen! Finn Balor for the win!

Jordy: Al heeft Priest meer te winnen, zal dit toch voor Balor zijn. Dit is zeker niet het einde van hun vete.

Jordi: Jammer genoeg denk ik dat Priest overgaat. Hij heeft meer te winnen dan Finn te verliezen heeft.

Six Woman Tag Team match: Mia Yim, Tegan Nox & Shotzi Blackheart vs. Candice Lerae, Dakota Kai & Raquel Gonzalez

Na weken van frustratie en spanning komen Mia Yim en Candice Lerae eindelijk tegenover elkaar te staan. En dit met de nodige versterkingen in een Six Woman Tag match.

De Poison Pixie, Candice heeft deze vete zelf gezocht. Na weken van klagen over hoe ze ondergewaardeerd was en dat ze steeds voor anderen uitkeek in plaats van naar zichzelf te kijken, heeft Candice (net als haar man Johnny) besloten het heft in eigen handen te nemen en alles op de “Gargano manier” aan te pakken.

Mia Yim aan haar kant was de eerste vrouw die opstond tegen Candice’s nieuwe aanpak. Beide dames probeerden de vete op te lossen in de ring, maar dit haalde bitter weinig uit. Beide dames proberen op hun eigen manier de overhand te nemen en hun positie te versterken binnen de divisie. Met de nodige versterkingen in Shotzi Blackheart en Tegan Nox aan Yim’s zijde. En met Dakota Kai en Raquel Gonzalez aan de zijde van Candice, ligt het offensief volledig klaar om de strijd aan te gaan.

Welk team pikt hier de overwinning op en zet zich op een sterkere positie binnen de NXT Women’s Division?

Jelle: Dit zie ik de faces wel winnen. Dus Mia, Tegan, Shotzi, geniet van de overwinning!

Jordy: Ik kan niet direct zeggen waarom, maar ik zie de heels dit winnen. Waarschijnlijk zal het sowieso een grote match zijn voor Shotzi opweg naar een grote push. Maar dit zal nog niet gebeuren in een triple threat. Ze zal hier sterker uitkomen.

Jordi: Ik zie de faces dit winnen. Hierbij hoop ik dat dit een push begint voor Shotzi of Tegan, omdat zij nooit een NXT Women’s Title shot hebben gehad.

NXT North American Championship match: Keith Lee vs. Johnny Gargano

Johnny Gargano heeft het helemaal gehad met “een good guy” te zijn. Vanaf nu doet hij alles liever “the right way”, of liever gezegd de “Gargano manier”.

De ‘nieuwe’ Gargano vond zijn oorsprong reeds bij de vorige Takeover. Toen kostte hij Tomasso Ciampa de overwinning op Adam Cole waardoor Ciampa geen NXT Champion werd. Hij zakte zelfs tot een lager niveau toen hij, samen met zijn vrouw Candice Lerae, op listige wijze Ciampa versloeg tijdens hun “One Final Beat” match.

Sinds die bewust avond is Johnny Gargano helemaal op een dwaalspoor terechtgekomen en noemt hij het hele NXT-systeem een “toxic wasteland” waarbij hij NXT Noth American Champion Keith Lee waarschuwde voor de NXT-fans. Hij zei dat ze niets anders willen dan hem te zien falen… maar dat was niet naar de zin van de kampioen, die genoeg had van Gargano’s desillusies. Daarbovenop is Keith Lee ook furieus, omdat Gargano had geprobeerd zijn handen te leggen op Mia Yim, Lee’s partner, toen zij de bovenhand had in een match tegen Candice Lerae.

Met een immense win-streak achter de rug is Keith Lee een interessant doelwit voor Johnny Gargano, die op zijn beurt een tweevoudig NXT North American Champion zoekt te worden. Keith is op zijn beurt dan weer iemand die grotendeels als een stoomwals doorheen het NXT roster gaat en met volle teugen geniet van zijn welverdiende run als kampioen.

Johnny Gargano heeft beloofd dat hij door Keith niet overschaduwt zal worden vanwege zijn vakkundigheid en zijn ringkennis. Maar zal dat genoeg zijn om de Limitless One te onttronen als kampioen? Of zal Johnny Gargano, net als vele anderen, weerom Keith Lee’s glorie moeten aanschouwen?

Jelle: Ik ben waarschijnlijk één van de grootste Johnny Gargano ‘marks’ die je ooit zal vinden. Dus ik zeg dat ‘the Gargano way” de correcte weg is. Gargano wordt een tweevoudig North American Champion.

Jordy: Oh wat kijk ik uit naar deze wedstrijd! Dit is Gargano zijn moment om voor de tweede keer de titel te pakken.

Jordi: De NXT North American Championship is een van de enige midcard championships die op hetzelfde niveau staat als de top championship, dat is in de lineage en wedstrijdkwaliteit te zien. Wat hierna, ongeacht winnaar, van te pas blijft. Van mij mag echter Keith Lee de NA Championship langer houden.

NXT Women’s Championship Triple Threat match: Charlotte Flair (C) vs. Rhea Ripley vs. Io Shirai

Rhea Ripley heeft het verlies tegen Charlotte Flair duidelijk nog niet verwerkt en wil een nieuwe kans voor de NXT Women’s Championship. Hetzelfde geldt ook voor Io Shirai die haar zelf verdiende kans opnieuw opeist.

Beide dames krijgen hun wens, want Charlotte Flair wordt geforceerd om de titel tegen beide dames op het spel te zetten in een Triple Threat match.

Ripley en Flair zette samen de tent in brand met de allereerste NXT Championship match op Wrestlemania. De jarenlange ervaring van The Queen zorgde echter voor de overwinning en maakte van Flair een tweevoudig NXT Women’s Champion.

De opzettelijke diskwalificatie.

Ondertussen werd er bij NXT gezorgd voor de eerste uitdager. Er werd een Ladder match georganiseerd met zes deelneemsters die het recht gaf om de volgende uitdager voor de titel te worden. Io Shirai won die match als één van de favorieten. Ze wachtte dan ook niet lang om die uitdaging aan te gaan en daagde Charlotte uit voor haar welverdiende kans op het goud. Charlotte aanvaarde en het leek er zelfs even op dat Io met de titel zou gaan lopen… totdat Charlotte zich opzettelijk liet diskwalificeren om zo het goud in handen te houden en Io van haar kans te beroven.

Ripley komt tot de redding van Io Shirai.

Het bleef echter niet alleen bij de diskwalificatie. Charlotte belaagde Io volop met een kendo stick totdat Ripley tot de redding kwam. Dankbaar was Io echter niet en zag Ripley als een obstakel tussen haar en Charlotte. Het kwam tot een wedstrijd tussen Io en Ripley om zo opnieuw een uitdager te kronen maar zelfs die wedstrijd verstoorde Charlotte om zo haar titel run te verlengen.

Als repercutie komt NXT GM William Regal dus nu met een Triple Threat wedstrijd waar Charlotte dus niet met een DQ regel kan ontsnappen aan de competitie. Ook hoeft Charlotte niet betrokken te zijn bij de beslissende pinfall of submission om de titel te verliezen.

Dat dit één van de grootste Women’s Championship match in de geschiedenis van NXT is… kan gerust een understatement genoemd worden.

Weet Charlotte zich een weg banen door deze uitdaging? Zal Rhea Ripley zich opnieuw tot NXT Women’s Champion kronen? Of steelt Io Shirai de show en weet ze de titel met zich mee naar huis te nemen?

Jelle: Ik ga voor de dark horse in deze wedstrijd en zeg dat Io Shirai dit wint. Ik wil haar zo graag de titel zien winnen.

Jordy: Io Shirai. Ik ben helemaal geen fan van Charlotte als NXT Women’s Champion. Dus ik ben blij met Shirai of Ripley. Maar dit is Shirai’s time to shine!

Jordi: Hier ga ik ook voor Io Shirai. Alhoewel ik ook Rhea een tweede reign gun.

Backlot Brawl voor de NXT Championship: Adam Cole (C) vs. Velveteen Dream

Na maanden jagen op het NXT Championship krijgt Velveteen Dream eindelijk zijn confrontatie met Adam Cole en er staat heel wat op het spel!

Dream’s vete met Adam Cole vind zijn oorsprong zowat einde vorig jaar. Undisputed Era zette met een vicieuze backstage aanval Velveteen Dream op de blessurelijst. Terugkerend uit blessure richtte Dream meteen zijn pijlen op Undisputed Era. Enkele weken later volgde een Steel Cage match tussen Dream en Strong, waarbij Dream bewust de match verloor om Adam Cole de kooi in te lokken en hem genadeloos af te straffen.

Dexter Lumis assisteert Dream tegen Undisputed Era.

Dit leidde vervolgens tot een one-on-one match tegen Cole voor het kampioenschap. Ook deze wedstrijd verloor Dream uiteindelijk door de inmenging van de andere UE-leden. Met wat hulp van Dexter Lumis wist Dream echter binnen Adam Cole’s radar te blijven en wist hem genoeg op de zenuwen te werken, zodat Cole met NXT GM William Regal een onderhandeling in gang zette.

De langst-regerende NXT Champion en NXT GM kwamen tot volgende regeling:

Dream krijgt nog één kans op de titel, namelijk in een Backlot Brawl. Als hij deze verliest, kan hij nooit nog aanspraak maken op een titelmatch zolang Adam Cole regeert als NXT Champion.

Kan Velveteen Dream eindelijk NXT’s grootste titel winnen? Of zorgt Adam Cole ervoor dat NXT nog altijd onder een “Undisputed” bewind blijft?

Jelle: Ik ga hier m’n vereiste voor All Elite herhalen. Zolang er geen publiek aanwezig mag zijn, wil ik geen World Title van hand zien veranderen! Adam Cole blijft champion bay-bay!!!

Jordy: Adam Cole zijn contract loopt op een einde. Dus ik zie het nog gebeuren dat Dream dit wint. Natuurlijk zijn er geruchten dat Cole na NXT naar AEW zou vertrekken. Het is allemaal wat onzeker. Maar ik denk dat Dream deze zal krijgen.

Jordi: ADAM COLE BAY BAY! Obviously.

NXT Takeover: In Your House is live te zien op het WWE Network op zondag 7 juni om 01:00 uur (lokale tijd).

Geef een reactie