Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

Interim NXT Cruiserweight Championship toernooi participanten onthuld

3 min read
Interim NXT Cruiserweight Championship toernooi

De participanten voor het Interim NXT Cruiserweight Championship toernooi zijn onthuld. Wij zetten ze even op een rijtje.

NXT Cruiserweight Champion Jordan Devlin

Omdat huidig NXT Cruiserweight Champion Jordan Devlin vast zit in het Verenigd Koninkrijk vanwege reisbeperkingen die zijn opgelegd vanwege de coronavirus pandemie, zal er een Interim NXT Cruiserweight Champion worden gekroond op een toernooi.

Het toernooi met acht man gaat aanstaande woensdag van start op de aflevering van NXT. De indeling van het toernooi gaat als volgt:

  • Acht worstelaars worden opgesplits in twee groepen van vier
  • Ze nemen het op tegen elk van de drie andere leden van hun groep
  • De worstelaar met het beste record in elke groep gaat door naar de finalewedstrijd
  • Eventuele gelijkstanden zullen worden opgelost door head-to-head records.
  • De winnaar van groep A zal tegenover de winnaar van groep B staan om te nieuwe kampioen te bepalen.

Groep A

De eerste worstelaar die werd aangekondigd is Kushida. “The Japanese Lightning Bolt” is voormalig IWGP Junior Heavyweight kampioen en IWGP Junior Heavyweight Tag Team kampioen. Alsook won hij meerdere cups in NJPW en won hij één keer de ROH World Television Championship. In WWE moet hij nog goud behalen.

205 Live General Manager Drake Maverick is ook één van de sterren in dit toernooi. Maverick is voormalig RevPro British Cruiserweight Champion, Undisputed Britisch Tag Team Champion, en TNA X Division Champion. In WWE heeft hij wel zes keer de 24/7 titel gewonnen.

Er zijn twee voormalige WWE Cruisterweight kampioenen in dit toernooi. Eén daarvan is “The Premier Athlete” Tony Nese. Buiten WWE hield hij samen met Caleb Konley en Trent Beretta (nu AEW) de Open the United Gate Championship. Nese verloor de Cruiserweight Championship van Drew Gulak in een triple threat met Akira Tozawa op Stomping Grounds vorig jaar.

Jake Atlas is de eerste nieuwkomer in het Interim NXT Cruiserweight Championshop toernooi. Atlas werd voor de eerste keer gezien op een aflevering van Celebrity Undercover Boss. Na de aflevering werd Atlas aangenomen door een WWE Ambassador. Atlas kreeg een tryout in December 2018 en begon met trainen in het WWE Performance Center.

Groep B

Isaiah “Swerve” Scott is geen onbekende in NXT. Scott deed zijn debuut op het NXT Breakout toernooi met een verlies tegen Cameron Grimes in de eerste ronde van het toernooi. In juli vorig jaar debuteerde Scott op 205 Live in de main event tegen Cruiserweight Champion Drew Gulak. Scott is ook voormalig CZW World Heavyweight Champion, CZW Wired TV Champion, MLW World Heavyweight Champion, en wXw World Tag Team Champion (met David Starr).

In augustus vorig jaar tekende El Hijo del Fantasma zijn contract bij WWE. Hij maakte zijn debuut tijdens NXT in februari samen met Raul Mendoza tegen Lewis Howley en Sam Stokerat. Fantasma heeft meerdere kampioenschappen in Mexico onder zijn naam. Hij is voormalig AAA Fusión Champion, AAA Latin American Champion, AAA World Cruiserweight Champion, CMLL World Trios Champion (met Héctor Garza en La Mascara), CMLL World Middleweight Champion, en Lucha Underground Gift of the Gods Champion.

Na Tony Nese doet voormalig WWE Cruiserweight Champion Akira Tozawa mee met dit toernooi. In Dragon Gate heeft hij ook meerdere kampioenschappen gehaald namelijk Open the Brave Gate, Open the Owarai Gate, Open the Triangle Gate , en Open the Twin Gate. Alsook won Tozawa naast de WWE Cruiserweight Championship ook nog de 24/7 Championship.

Gentleman Jack Gallagher toonde recent zijn nieuwe tatooages op 205 Live. Gallagher is geen vreemde bij WWE toernooien. Hij deed mee met de WWE Cruiserweight Classic en het WWE United Kingdom Championship toernooi.

Het Interim NXT Cruiserweight Championship toernooi begint volgende week woensdag op NXT.

Geef een reactie