Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

WWE Elimination Chamber 2020: status en voorspellingen

6 min read
WWE Elimination Chamber 2020

In de aanloop naar WrestleMania hebben we WWE Elimination Chamber 2020. Hier staan zes wedstrijden op de card waarvan 2 Elimination Chamber wedstrijden en er worden in totaal vier titels verdedigt.

EC Match: Natalya vs. Liv Morgan vs. Shayna Baszler vs. Asuka vs. Ruby Riott vs. Sarah Logan

Shayna Baszler
Becky Lynch

Winnaar krijgt een RAW Women’s Championship Match op WrestleMania 36.

Sinds Royal Rumble vliegen de geruchten in het rond over een WrestleMania match tussen Becky Lynch en Shayna Baszler. Deze wedstrijd op WWE Elimination Chamber 2020 zou dat toch wel realiteit kunnen maken.

Naast Baszler hebben we ook nog Ruby Riott, Liv Morgan en Sarah Logan. De ex-Riott Squad leden zijn ook toegevoegd aan deze wedstrijd. Het is duidelijk deze drie vrouwen geen vrienden meer zijn na de brutale aanvallen op RAW.

Ten laatste hebben we Asuka en Natalya. Asuka ging normaal gezien een wedstrijd hebben tegen Shayna Baszler maar Asuka werd vervangen door haar tag teampartner Kairi Sane wegens een blessure.

Voorspellingen

Jelle: dit is zo’n match dat je kan klasseren als een no-brainer. Ondanks WWE’s pogingen de afgelopen paar weken om je op een ander spoor te doen krijgen is de win hier blindelings voor Shayna Baszler.

Jordy: Met WrestleMania 36 op de horizon, is er slechts één tegenstander onder de zes deelnemers wiens huidige status het waard is Lynch uit te dagen voor haar Raw Women’s Championship.

WWE SmackDown Tag Team Championship EC Match: The Miz & John Morrison (c) vs. The New Day vs. The Usos vs. Heavy Machinery vs. Lucha House Party vs. Dolph Ziggler & Robert Roode

The Miz en John Morrison

De hereniging van The Miz en John Morrison is een succes geweest, en het duo stootte The New Day van hun troon op Super ShowDown. Nu is het team klaar om hun nieuw gewonnen Smackdown Tag Team-titels in WWE Elimination Chamber 2020 op zondag in Philadelphia te verdedigen.

De nieuwe champs kwamen deze week naar SmackDown om hun overwinning te vieren. Slechts enkele minuten later zei een scheidsrechter tegen de SmackDown-omroeper Greg Hamilton om de officiële aankondiging voor de WWE Elimination Chamber 2020 wedstrijd te doen.

Hamilton kondigde vervolgens aan dat Miz & Morrison de titel tegen The Usos, The New Day, Heavy Machinery, Dolph Ziggler & Robert Roode en Lucha House Party zullen verdedigen. Het “Dirt Sheet” -duo was duidelijk razend van de aankondiging en gooide zelfs hun microfoons naar Hamilton.

Jelle: Miz & Morrison’s win is in mijn mening te “vers” om deze nu al te doen eindigen. Graag zie ik ze de tag titles behouden en ze verdedigen op WrestleMania 36.

Jordy: Het zou stom zijn om nu al de titels af te pakken. Ik zie ook geen enkel ander team in de matchup die de titels verdienen om eerlijk te zijn. Deze is voor de champs.

WWE Intercontinental Championship 3 on 1 Handicap Match: Braun Strowman (c) vs. Shinsuke Nakamura, Cesaro, & Sami Zayn

Braun Strowman en Shinsuke Nakamura

In WWE Elimination Chamber 2020 verdedigt Braun Strowman de WWE Intercontinental Championship tegen de gecombineerde strijdkrachten van Shinsuke Nakamura, Cesaro en Sami Zayn.

Sinds hij Nakamura versloeg voor de titel, is Strowman op zijn zachtst gezegd een grote verstoring geweest voor zowel de voormalige titelhouder als zijn cohorten Cesaro en Zayn. Onlangs voegde de felle kampioen zich met Elias om “The Artist” & “The Swiss Cyborg” te overwinnen in een Symphony of Destruction Match – een wedstrijd waarbij “The Monster Among Men” Shinsuke een powerslam gaf vanuit de commentator’s desk op een piano en gaf zijn tegenstander negen nietjes in het achterhoofd.

In de nasleep van die aanval werd een contract ondertekend voor een 1-op-1 rematch tussen Strowman en Nakamura voor WWE Elimination Chamber 2020. Maar toen Zayn vroeg om het contract verder te herzien, merkte Strowman op dat hij uiteindelijk tegen alle drie van zijn vijanden zou vechten, ongeacht wat het contract zei en hij ondertekende het. Zayn greep het moment aan en hield Strowman aan zijn woord. Bij gevolge werd een 3-op-1 Handicap Match voor de titel officieel gemaakt.

Voorspellingen

Jelle: Strowman wint dit… duh!

Jordy: Easy… Strowman. Als hij dit niet wint, is er echt iets mis!

WWE RAW Tag Team Championship Match: The Street Profits (c) vs. Seth Rollins & Murphy

The Street Profits
Seth Rollin en Murphy

Nadat ze Seth Rollins en Murphy op Super ShowDown niet hebben kunnen verslaan, profiteerden Montez Ford en Angelo Dawkins van een tweede kans op de titels op RAW – een die hen zou hebben belet ooit opnieuw uit te dagen voor de titels als ze hadden verloren.

Deze zondag krijgen Rollins en Murphy de kans om de titels terug te veroveren van The Street Profits.

Voorspellingen

Jelle: De titeloverwinning van The Street Profits kwam voor mij deze week als een verrassing uit de bus. Ik hoop dan ook echt uit de grond van m’n hart dat er geen “hot potato” gespeeld gaat worden met de tag titles en dat The Street Profits even kampioen mogen blijven.

Jordy: Ik ga hier voor de champs. Al zou het me niet verwonderen als Seth Rollins terug zijn shine krijgt.

WWE US Championship: Andrade (c) vs. Humberto Carrillo

Andrade met Zelina Vega
Humberto Carrillo

Terwijl hij de al ontmoedigende taak probeerde om AJ Styles te onttronen toen hij de titel vasthield, werd Humberto Carrillo door The O.C. bruut gemaakt, hij kreeg een DDT op beton van Andrade.

Door een wellness violation van Andrada moest Carrillo het opnemen tegen zijn neef, Angel Garza. De twee zijn hierdoor verward geraakt in verschillende wilde vechtpartijen.

Tijdens zijn regeerperiode, die begon toen hij de nacht na Kerstmis Rey Mysterio in Madison Square Garden neerhaalde, heeft Andrade “The Master of the 619” ontmaskerd, verschillende wrede sluipaanvallen op Carrillo en anderen ontketend en zijn toevlucht genomen tot het diskwalificeren van Carrillo om zijn kampioenschap te behouden.

Voorspellingen

Jelle: Laat Andrade het kampioenschap maar behouden. Hopelijk mag hij post-WrestleMania een vernieuwde look voor de titel introduceren.

Jordy: Andrade is echt super. Jammer dat hij niet zo heel goed gebruikt wordt. Ik denk wel dat hij deze titel gaat behouden, niet dat het iets betekend…

NO DQ MATCH: Aleister Black vs. AJ Styles

Aleister Black
AJ Styles

Na een aanval van Styles en The O.C. backstage op de 24 februari-editie van RAW, ging Aleister Black op een missie. Dagen nadat The Undertaker opstond op WWE Super ShowDown en Styles met een Chokeslam raakte om de Tuwaiq Mountain Trophy te claimen, keerde Black terug naar RAW op zoek naar het verpesten van de week van “The Phenomenal One”.

Voordat hij echter zijn tegenstander in handen kon krijgen, moest Black eerst Karl Anderson en Luke Gallows overwinnen in een paar een-op-een wedstrijden. Toen, zelfs toen Black die blokkade doorbrak, hielden “The Good Brothers” nog steeds een aanval tegen Black en hielpen “The Phenomenal One” de overwinning te claimen en een andere O.C. aanval te ontketenen.

Black neemt het nu op tegen Styles in een No Disqualification Match in WWE Elimination Chamber 2020.

Voorspellingen

Jelle: Dit is zo’n match die alle kanten uit kan. Gezien de huidige storyline rondom Styles (en wat er gebeurde op Super ShowDown), zeg ik dat The Undertaker (gezien de NO DQ regel) hierin zal komen interferen om de winst zo aan Aleister Black te gunnen. Op die manier kan men een WrestleMania match tussen Styles en ‘Taker in gang zetten.

Jordy: Dit is persoonlijk de enige wedstrijd waar ik naar uitkijk op deze card. Dit is waarschijnlijk ook een setup voor AJ Styles vs The Undertaker. Ik denk dat Black zal winnen met de hulp van The Undertaker.

WWE Elimination Chamber 2020 vindt zondagnacht plaats vanuit de Wintrust Arena in Philadelphia, Pennsylvania om 1u NL/BE tijd. Het evenement wordt op het WWE Network uitgezonden.

Geef een reactie