Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT TakeOver: Portland Status & voorspellingen

8 min read
NXT TakeOver Portland

NXT TakeOver: Portland wordt de eerste NXT PPV van het jaar en start zo hun eigen ‘Road To WrestleMania’. Er staan welgeteld 6 wedstrijden op de card en je wil geen enkele missen!

NXT Championship match: Adam Cole (c) vs. Tommaso Ciampa

Verhaal

Het was een hartverscheurend moment voor Tommaso Ciampa toen hij het goud moest loslaten door blessure. Adam Cole mag dan wel de huidige kampioen zijn en volop geloven in ‘het gouden jaar’ voor Undisputed Era, niets zal Ciampa stoppen om opnieuw ‘daddy’ van ‘Goldie’ te worden.

De match werd recent officieel gemaakt met een contracttekening, een contract dat Ciampa met z’n bloed tekende… Als dat niet genoeg onheil spelt voor Adam Cole, weten wij het ook niet meer!

Voorspellingen

Jelle: Ik zet al m’n geld op Tomasso Ciampa. Strong’s North American title verlies tegen Keith Lee enkele weken terug startte (in mijn mening) de ‘downfall’ van Undisputed Era’s gouden jaar en ik geloof er volledig in dat Ciampa het tweede hoofdstuk daarin wordt.

Jordy: Deze wedstrijd is 100% voor Ciampa. Adam Cole heeft een goede run gehad, maar Ciampa verdient “Goldie” terug. Alsook hoop ik op een storyline waar Cole een faceturn zal doen tijdens deze wedstrijd en dat Finn Balor zo de UE zal overnemen. Adam Cole is over genoeg om als face verder te doen in NXT.

Jordi: Ondanks dat The Prophecy dankzij Keith Lee in de soep is gelopen, zie ik Adam Cole de NXT Title nog niet loslaten. Niet omdat ik Ciampa geen reign gun, maar omdat ik denk dat Cole’s reign op of na WM Week pas eindigt. Allebei de worstelaars in dit verhaal zijn over like rover, maar van mij mag het op of na WM Week gebeuren. Bij de conference call zei Triple H dat dit event een Mania gevoel geeft, dus ik ben niet 100% met dit voorspelling, maar het mag op een iets grotere stage.

NXT Women’s Championship match: Rhea Ripley (c) vs. Bianca Belair

Verhaal

Rhea Ripley deed het onmogelijke. Ze stopte de onklopbare grip die Shayna Bazsler had op de Women’s Division en won zo het vrouwen kampioenschap. Met ondertussen een verdediging tegen Toni Storm achter de rug, richt Ripley zich nu op een confrontatie met Bianca Belair.

Bianca heeft al wel vaker geteased met het vrouwenkampioenschap. Zo heeft zij ook enkele kansen gehad tegen Bazsler die ze steeds nipt verloor. Met een nieuwe kampioen om uit te dagen is ze voor de volle 100% gefocust om aan te tonen zij effectief de ‘EST’ van NXT is.

Voorspellingen

Jelle: Bij deze matchen hou ik het feit dat Flair haar Royal Rumble overwinning wil gebruiken om het op te nemen tegen de NXT Women’s champion op Wrestlemania graag in gedachten. En net voor die specifieke reden hoop ik dat Ripley dan de titel behoud zodat Flair en Ripley kunnen treffen op The Grandest Stage of them All! Ripley all the way!

Jordy: Hoe hard ik ook wil dat Ripley dit gaat winnen denk ik dat dit zal eindigen met een DQ of ‘no contest’. Met of zonder de betrekking van Charlotte Flair. Dit zou zo de perfecte opzet zijn voor een triple threat op WrestleMania.

Jordi: Ik denk 100% dat Ripley de titel behoudt. Wel zie ik Bianca haar skills laten zien en verwacht ik haar een paar keer de title net niet te winnen. Tenzij creative Bianca vs Flair wilt (waar ik niks van hoor), zet ik volledig in op Ripley.

NXT North American Championship match: Keith Lee (c) vs. Dominik Dijakovic

Verhaal

Keith Lee heeft er een goed 2019 opzitten en dat werd beloond. Hij startte 2020 met een kampioenschapsoverwinning (en het eerste titelverlies voor Undisputed Era) en won het North American kampioenschap. Dominik Dijakovic en Damian Priest stonden al meteen klaar om de kersvers kampioen uit te dagen. Ze werden meteen in een contendership match geplaatst waarbij Dijakovic als winnaar uit de bus kwam.

Dat Dominik Dijakovic nu de eerste persoon is om Keith Lee uit te dagen komt niet als verrassing. Beide heren hebben in 2019 verschillende keren tegenover elkaar en ook enkele keren aan elkaars zijde gestaan. M.a.w. er is meer dan genoeg geschiedenis tussen beide worstelaars en het belooft een confrontatie te worden die niet zal missen tijdens NXT TakeOver: Portland!

Voorspellingen

Jelle: Ik zie Keith Lee graag de titel behouden. Het is een harde werker en ik zou hem er graag voor zien beloond worden. Een goeie soliede ‘run’ met de titel en dan een mogelijke call-up naar de main roster zal in’t verschiet zitten voor hem. (I know… blergh.)

Jordy: Deze is zeker voor Keith Lee. Bask in his glory!

Jordi: Het is veel te vroeg om Keith’s reign al te eindigen. Was zijn reign al maanden aan de gang zou ik Dijakovic de title zien winnen, maar nu zie ik het helemaal niet. Als er bij de TakeOver na WM een rematch wordt gedaan, zie ik Lee de belt wel droppen.

NXT Tag Team Championship match: Undisputed Era (Kyle O’Reilly & Bobby Fish) (c) vs. The Broserweights (Matt Riddle & Pete Dunne)

Verhaal

De achtergrond voor deze match vindt zich in het afgelopen ‘Dusty Rhodes Tag Team Classic’ tournament. Undisputed Era liep dit toernooi binnen met het momentum van hun ‘gouden jaar’ en de zelfzekerheid om de competitie één voor één te verslaan. Hun verhaal kwam echter snel ten einde aan de handen van Imperium, die het team afleidde in de halve finale en zo voor hun verlies zorgde.

Aan de andere zijde hadden we het onwaarschijnlijke duo van Pete Dunne en Matt Riddle. De ‘Broserweights’ zoals ze zichzelf genoemd hebben maakten van een onwaarschijnlijk duo een goed geoliede machine die de competitie van de Tag Team Classic platwalste en zich vlotjes naar de finale opwerkte. De finale wonnen ze uiteindelijk en hadden zo het recht op een NXT Tag Team kampioenschap match verworven.

Voorspellingen

Jelle: Zoals eerder gezegd, 2020 wordt het einde van het gouden jaar van Undisputed Era. Maar, ik geloof dat O’Reilly en Fish pas als laatste de Tag Titels zullen verliezen. Dus voor deze match ga ik nog volop voor Undisputed Era bay-bay!

Jordy: Deze is niet gemakkelijk. 2020 lijkt wel het einde van Undisputed Era als kampioenen. Als ik iemand moest kiezen zal de UE winnen om later dit jaar de titels te droppen. Alsook net zoals bij Cole, hoop en denk ik dat Dunne een heelturn zal maken tijdens of na de wedstrijd.

Jordi: Dit zit in het bakkie van Dunne en Riddle. Dit is dan voor Dunne op lange termijn wraak op de 2018 Dusty Classic, waar zijn toenmalige tag partner zich bij UE aansloot. Maar de reign van de Brozerweights zie ik niet lang worden, waarna Dunne terug naar een heel gaat en feudt met Riddle.

Singles match: Johnny Gargano vs. Finn Balor

Verhaal

Toen het nieuws uitbrak dat Finn Balor verhuisde naar de NXT roster stond de wrestling wereld even op z’n kop. Het nieuws werd onthaald op positieve reacties en enkele maanden later lijkt het helemaal te kloppen dat dit verhuis de nodige influx was die Balor nodig had voor zijn carrière.

Balor maakte een statement toen hij een verrassingsaanval lanceerde door Gargano vol in de nek te raken, gevolgd door een stevige DDT op de entrance ramp. Het gevolg was een lichte nekblessure voor Gargano die enkele weken herstel nodig had om te recupereren. Gargano maakte z’n verrassende terugkomst midden in een kampioenschapsmatch tussen Balor en huidig kampioen Cole. Hij leidde Balor voldoende af, wat resulteerde in een verlies voor Balor en jaagde z’n belager de ring uit met een stoel.

Dat dit een enorm persoonlijke vete is geworden, lijkt wel duidelijk. Beiden willen natuurlijk aantonen dat ze het beste zijn wat NXT te bieden heeft.

Voorspellingen

Jelle: laat het geweten zijn dat ik een ‘mark’ ben van beide worstelaars. Dit is veruit de moeilijkste match voor mij om te voorspellen. De rebel in me zegt dat ik met Gargano moet gaan maar de heel lover vertelt me dat Balor hier volop de winst neemt… Ik ga dan maar m’n heel love volgen (vooral dan omdat Balor het meer nodig heeft om enkel PPV wins onder z’n riem te hebben) en volop voor Finn Balor gaan!

Jordy: Man man man, wat een wedstrijd gaat dit worden! Ik heb letterlijk geen flauw idee wie deze zal winnen. Het zal me ook niet uitmaken omdat dit zonder twijfel een topmatch zal worden. Als ik zou meegaan met mijn theorie van Balor in UE zou ik voor Balor gaan. Om hem zo sterk te houden om zich zo aan te sluiten bij UE.

Jordi: Op kwaliteit moet je echt op deze wedstrijd letten! Dit is ook een moeilijke om te raden, aan de ene kant zie ik Balor zijn redemption van het main roster krijgen door Gargano te verslaan, maar Gargano heeft ook net zo goed deze win nodig. Wel denk ik dat wie deze wint, een grote kans heeft om naar TakeOver Tampa (of WM 36 als sommige geruchten kloppen) om de NXT Champion uit te dagen. Omdat ik eerder Cole heb voorspeld, ga ik voor Gargano.

Street Fight: Tegan Nox vs. Dakota Kai

Verhaal

Dit is veruit de meest persoonlijke vete op de hele kaart. Beide dames hebben er een heel lastig parcour opzitten in de aanloop van deze Street Fight. Blessures en verraad is dan ook de rode draad van dit verhaal.

De rivaliteit vind z’n oorsprong in de WarGames match. Beide dames namen deel aan de match (toen nog als tag team ‘Team Kick’). Toen het de beurt was van Kai om aan de match te gaan deelnemen, shockeerde ze de wereld toen ze brutaal tegen haar tag partner keerde… Ze gooide haar beste vriendin doorheen heel de kooi en blesseerde haar knie door er met de kooideur keer na keer op te beuken. Nox had dan ook enkele maanden nodig om te recupereren. Toen Nox uit blessure terugkwam in een #1 Contendership battle royal voor het vrouwenkampioenschap werd ze door Dakota Kai geëlimineerd uit de match.

Toen beide dames dan ook eindelijk in de ring ontmoetten was het meer een brawl dan een echte wrestling match. Nox pikte de overwinning op nadat ze enkele keren met haar knie-brace sloeg en al snel werd er tussen beide dames een Street Fight aangekondigd voor deze Takeover.

Eén ding is duidelijk. Dat dit een match wordt waar beide dames volop gaan profiteren van een match waarbij zowat alles is toegelaten, staat volop vast. De vraag is nu alleen, wie gaat domineren op NXT TakeOver: Portland?

Voorspellingen

Jelle: Dit vind ik persoonlijk ook een moeilijke om te voorspellen. Ik zie beide dames graag aan het werk en vond het ook jammer dat ze het “Team Kick” team splitte… Bij deze ga ik volledig neutraal blijven (omdat ze het allebei verdienen om te winnen) en hoop ik dat beide dames eindelijk blessure vrij kunnen blijven om eindelijk een move te maken in de Womens division.

Jordy: Ik moet toegeven dat ik deze storyline niet helemaal heb gevolgd. Een street fight is altijd interessant en kan voor leuke spots zorgen. Ik zal hier gaan voor Kai.

Jordi: Alhoewel wraak voor Tegan op een big event mijn richting is, zie ik hier Dakota de match winnen. Deze wedstrijd wordt denk ik zo “blood and guts” mogelijk (zover dat WWE toelaat). Ook zie ik Dakota naar de NXT Women’s Title toegroeien, omdat ik vind dat zij tenminste een goede shot op tv/TakeOver waardig is

NXT TakeOver: Portland is live te bekijken op de WWE Network op zondag 16 februari om 1 uur (maandag, Belgische tijd).

Geef een reactie