Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NJPW New Beginning in Osaka 2020: Status en voorspellingen

5 min read
NJPW New Beginning in Osaka 2020

New Japan Pro-Wrestling komt met hun eerste grote show sinds Wrestle Kingdom. In totaal wordt er op NJPW New Beginning in Osaka 2020 voor 5 titels gestreden.

IWGP Heavyweight & Intercontinental Championship: Tetsuya Naito (c) vs. KENTA

Verhaal

New Japan Pro-Wrestling heeft aangekondigd dat KENTA Tetsuya Naito zal uitdagen voor zowel de IWGP Heavyweight als de Intercontinental Championship tijdens New Beginning in Osaka op 9 februari 2020. Dit zal Naito’s eerste verdediging van beide kampioenschappen zijn sinds zijn overwinning op Wrestling Kingdom 14.

Tijdens een persconferentie uitte Naito zijn terughoudendheid om zijn nieuwe gewonnen titels tegen KENTA te verdedigen. Hij beweerde dat het belang van een dubbele kampioen zou verminderen als beide titels op het spel stonden op regelmatige basis. Hij verklaarde dat hij er de voorkeur aan zou geven om elke titel individueel te verdedigen.

Voorspellingen

Jordy: Ik geloof dat KENTA een zeer mooie toekomst heeft bij NJPW. Dit heeft hij zeker nodig na zijn mislukte run op WWE. Maar dit is nu Tetsuya Naito zijn spotlight en ik denk dat deze nog even op hem zal blijven schijnen. Jouw tijd komt nog, KENTA!

Jordi: Naito’s Reign of Redemption (waarom ik dit zo noem, weet ik niet helemaal) begint pas en zie ik na Osaka voortgaan. Wel verwacht ik een goede showing van KENTA en zie ik hem sowieso een IC Title reign krijgen in de toekomst.

IWGP United States Championship: Jon Moxley (c) vs. Minoru Suzuki

Verhaal

IWGP United States kampioen Jon Moxley zet zijn titel op het spel tegen Minoru Suzuki. Na het goud te hebben teruggewonnen van Lance Archer op de eerste nacht van Wrestle Kingdom en met succes verdedigd te hebben op de tweede nacht tegen Juice Robinson, werd Moxley geconfronteerd met de Suzuki-gun leider. Toen op New Year Dash betaalde Moxley terug met een Deathrider op Suzuki.

Moxley is erg openlijk geweest over het respecteren van Suzuki en wil zichzelf heel graag testen.

Voorspellingen

Jordy: Deze zal zeker een hard hitting match worden. Ik ga nog steeds voor Moxley deze show. Hopelijk worden de relaties tussen NJPW en AEW beter en zal ervoor zorgen dat Moxley ook Amerikaanse shows mag draaien voor NJPW.

Jordi: Hier twijfel ik over beiden. Omdat NJPW meer naar de VS uitbreidt en waarschijnlijk de US Title belt op iemand wilt hebben die contractueel wel op NJPW USA shows mag worstelen, zie ik Moxley droppen. Aan de andere kant zie ik Suzuki blijven in Japan en als ze het erg vinden om een meer special attraction affiche te geven aan hun Champion, zie ik Moxley de US Title voorlopig behouden.

IWGP Jr. Heavyweight Championship: Hiromu Takahashi (c) vs. Ryu Lee

Verhaal

Hiromu Takahashi maakt zijn eerste titelverdediging tegen Ryu Lee. Op 7 juli 2018 verdedigde Takahashi op G1 Special in San Francisco het IWGP Junior Heavyweight Championship tegen Lee, toen bekend als “Dragon Lee”. Tijdens de wedstrijd kreeg Takahashi een gebroken nek, nadat hij een Dragon Driver van Lee had ontvangen, waardoor Takahashi de titel moest laten gaan vanwege de blessure.

Na achttien maanden keerde Takahashi terug naar NJPW in november 2019. Op 4 januari 2020 herwon Takahashi in de eerste nacht van Wrestle Kingdom 14 in Tokyo Dome het IWGP Junior Heavyweight Championship van Will Ospreay. Op 5 januari, in de tweede nacht van Wrestle Kingdom 14, namen Takahashi en Lee deel aan de wedstrijd van Jushin Thunder Liger en versloeg hem en Naoki Sano. Nadien nomineerde Takahashi Lee als zijn eerste uitdager voor zijn titel. De titelmatch werd aangekondigd op 8 januari.

De twee hadden een verhaallijn rivaliteit met elkaar ontwikkeld in CMLL, waar NJPW Takahashi had gestuurd voor een leerexcursie. Takahashi, toen bekend als “Kamaitachi”, was CMLL binnengegaan met een masker op, maar verloor het aan Dragon Lee tijdens hun rivaliteit in een Lucha de Apuestas Mask vs. Mask-wedstrijd.

Voorspellingen

Jordi: Hiromu blijft op hoog niveau ondanks zijn erge blessure. In de toekomst zie ik Ryu de Jr Heavyweight Championship winnen, maar nu is het niet de tijd.

SANADA vs. Jay White

Verhaal

Op New Years Dash stonden Tetsuya Naito en SANADA in een winnende poging tegenover KENTA en Jay White. Daarna vielen KENTA en White Naito en SANADA aan. Terwijl KENTA Naito uitdaagde voor zijn titels daagde SANADA White uit voor een wedstrijd op NJPW New Beginning in Osaka 2020.

Voorspellingen

Jordi: Storyline-wise denk ik dat SANADA dit keer gaat winnen, waarna er een scheur in Bullet Club gaat voorkomen dankzij White’s egoïsme. SANADA zie ik hierna Naito uitdagen op de volgende grote show (misschien een NJ Cup win?).

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship: SHO & YOH (c) vs. El Desperado & Yoshinobu Kanemaru

Verhaal

Roppongi 3K (SHO & YOH) zullen hun eerste titelverdediging hebben tegen Suzuki-gun. Op de tweede nacht van Wrestle Kingdom versloegen SHO & YOH El Phantasmo en Taiji Ishimori om de titels voor de vierde keer te winnen. De volgende dag bij New Years Dash namen SHO en YOH deel aan fourway waarin El Desperado en Kanemaru de wedstrijd wonnen. Op 8 januari werd de titelwedstrijd aangekondigd.

Voorspellingen

Jordi: De Jr Tag division volg ik niet echt, ondanks dat daar wel veel talent is. SHO en YOH domineren de divisie al twee-drie jaar, en zie ik niet in Osaka stoppen. Zelf ben ik eerder benieuwd wie Roppongi 3K gaat uitdagen voor Dominion, want die zie ik eerder de championships winnen dan Desperado/Kanemaru.

Deze show kan je deze zondag streamen op NJPW World. Bekijk ook zeker onze lijst met toekomstige NJPW shows.

Geef een reactie