Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

AEW Revolution: Status en voorspellingen

9 min read
AEW Revolution

AEW heeft de laatste tijd een flinke vlucht genomen terwijl de upstart pro-wrestlingpromotion zijn ascensie voortzet. Dat momentum gaat hopelijk verder met AEW Revolution, die op zaterdag 29 februari zal plaatsvinden. AEW keert terug naar de omgeving van Chicago, dat tijdens zijn oprichting een thuisbasis van allerlei soorten is geworden voor AEW, met Revolution die live afkomstig is van de Wintrust Arena.

AEW World Championship: Chris Jericho (c) vs. Jon Moxley

Jon Moxley

AEW Revolution zal eindigen met Chris Jericho en Jon Moxley, misschien wel de twee meest herkenbare namen van AEW, strijden om de grootste prijs van het bedrijf.

Chris Jericho

In december probeerde Jericho Moxley in de Inner Circle te werven door hem 50 procent van de LLC van de groep en een nieuwe sportwagen aan te bieden. Moxley accepteerde het aanbod aanvankelijk na een paar weken te hebben nagedacht, tot grote verrassing van fans. Hij trok zich echter vrijwel meteen terug en vertelde in plaats daarvan aan Jericho dat het enige wat hij van hem wilde, zijn kampioenschap was. Hij sloeg een fles champagne op Jericho’s hoofd en schakelde hem uit met een Paradigm Shift. Daarna verliet hij de ring op een nadrukkelijke toon door de menigte.

In de weken die volgden, sprong de Inner Circle meerdere keren op Moxley, met de meest opvallende instantie die leidde tot het steken van een van Moxley’s ogen. Sindsdien heeft de nummer 1 van het wereldkampioenschap bijna elk lid van de factie in competitie gehad afgezien van Hager en Jericho, inclusief een debuterende Jeff Cobb, die de kampioen huurde als zijn “hitman”.

Voorspellingen

Jordy: Deze is niet gemakkelijk maar ik vind wel dat het tijd is om de titel over te geven aan Moxley. Elke uitkomst vind ik dik in orde, dit zal een entertainende wedstrijd worden.

Jordi: Dit is een iets makkelijkere match om te voorspellen omdat ik het juist vanzelfsprekend vind dat Moxley de championship wint. Ik zal het wel snappen als Jericho retaint en Moxley later de title wint of iemand anders.

Jelle: Ik ga volledig uit de bocht gaan vergeleken met m’n collega’s en zeggen dat Jericho dit wint. Ik ga volledig akkoord dat Moxley een waardige opvolger is, maar ik zie het nog niet gebeuren.

AEW Women’s World Championship: Nyla Rose (c) vs. Kris Statlander

Nyla Rose
Kris Statlander

Kris Statlander verdiende een schot op het wereldkampioenschap van Nyla Rose door de volgende hoogste te zijn in AEW’s ranglijst na voormalig kampioen Riho, die onlangs de titel liet vallen. Nadat Rose vorige week zei dat ze van plan was haar titel nooit te verliezen, onderbrak Statlander haar en daagde de “Native Beast” uit.

Rose is gestaag verbeterd zowel binnen als buiten de ring sinds de oprichting van AEW, en dat culmineerde onlangs in een titeloverwinning inaugurele vrouwenkampioen Riho. Statlander is nog relatief nieuw in het zijn van een professionele worstelaar, wat haar talent op dit punt des te indrukwekkender maakt. Maar Rose verliest geen titel die ze zojuist heeft gewonnen. Wie Rose verslaat, doet dat na een lange regeerperiode en op een speciaal moment.

Voorspellingen

Jordy: Het is nog helemaal geen tijd om de titel af te geven. Nyla mag zeker een heel lange dominerende reign krijgen.

Jordi: Hier ga ik mee met mijn (net niet) naamgenoot en voorspel ik ook Nyla. Kris mag wel later een AEW Women’s Title reign krijgen, maar dit is te vroeg om Nyla’s reign te eindigen.

Jelle: Ik ga ook meegaan in deze en zeg ook dat Nyla dit wint. Dit omdat ik niet zo’n fan ben van Kris’ haar werk. Ik zie liever iemand anders Nyla’s reign eindigen. Ik denk dan aan Britt Baker of aan Shanna of zo.

AEW World Tag Team Championship: Kenny Omega & Adam Page (c) vs. The Young Bucks

Young Bucks

De vier leden van The Elite strijden om tagteamgoud in wat een intrigerende verhaallijn tussen vrienden is geworden. Afgelopen november werd het een beetje lastig tussen Adam Page en de Young Bucks toen de vorige in een aflevering van Being The Elite zei dat hij niet langer het minst succesvolle lid van de groep wilde zijn na een reeks verliezen te hebben geleden.

Kenny Omega en Adam Page

De weken daarop werd Page meer bezorgd over zijn persoonlijke prestaties, zichzelf egoïstisch tagde tijdens tag-wedstrijden met de Young Bucks of Kenny Omega alleen maar om te kunnen zeggen dat hij hun tegenstander vastzette, tot grote ergernis van Matt en Nick Jackson. Het duo confronteerde Page bij verschillende gelegenheden over zijn gedrag en het toegenomen alcoholgebruik dat nu een hoofdbestanddeel van zijn persoonlijkheid is geworden.

Page en Omega claimden echter het tag team-kampioenschap van SCU in wat de eerste titelverandering in de AEW-geschiedenis was. Om de nummer 1 van hun kampioenschap te bepalen, vond er een 10-team battle royale plaats en de Young Bucks wonnen uiteindelijk door Proud and Powerful voor het laatst uit te schakelen. Hiermee werd hun aankomende wedstrijd op AEW Revolution opgezet.

Voorspellingen

Jordy: Ik ga hier voor de Bucks. Ik zie hier ook een turn van Kenny aankomen, eventueel samen met de Bucks.

Jordi: Dit is een moeilijke voor mij. Alhoewel ik vind dat de Young Bucks mogen winnen, mag het wel later dan Revolution voor op een bekendere PPV als DoN of All Out II. Hierdoor ga ik voor Page en Omega.

Jelle: Bucks winnen dit. Hands down.

Cody vs. MJF

Cody

Vooruitlopend op de titel van Cody tegen Chris Jericho bij Full Gear, was “The American Nightmare” zo zeker dat hij Baltimore zou verlaten als de nieuwe kampioen dat hij beloofde nooit meer te strijden om de titel als hij verloor.

Het was tijdens die wedstrijd dat MJF, in de hoek van Cody, een handdoek in de ring gooide en een forfait aangaf. De bel ging toen een geschokte menigte toekeek, ontzet door de beslissing van MJF.

MJF

Een emotionele MJF smeekte aanvankelijk om vergeving van Cody. Echter, nadat hij uiteindelijk werd getroost door zijn titelloze mentor, keerde de “Salt of the Earth” zich tegen hem met een trap onder de gordel, waardoor de menigte hysterisch werd en zelfs een fan een drankje naar MJF gooide.

Op de Dynamite na Full Gear legde MJF zijn acties uit en zei dat hij moe werd van werken onder Cody. Toen zijn bekendheid in 2019 toenam, besefte hij dat hij veel meer te winnen had als een onafhankelijke act dan er was naast zijn voormalige mentor. Hij wil het gezicht van AEW zijn en maakt het niet uit wie hij moet inschakelen om die boodschap over te brengen.

MJF die Cody aanzette, was een van de meest emotioneel boeiende momenten voor fans tot nu toe in de korte geschiedenis van AEW. Nu na maanden van opbouw, komt hun vete eindelijk tot een hoogtepunt. De rit tot dit punt was best leuk en leverde veel memorabele momenten op – zoals Cody die 10 riemslagen van MJF nam en zijn steel cagematch met Wardlow als onderdeel van de bepalingen voor een wedstrijd bij AEW Revolution.

Voorspellingen

Jordy: Een comeback voor Cody, dat is zeker. MJF heeft zijn dominantie getoond.

Jordi: Dit is een overduidelijke PPV rebound win voor Cody. MJF heeft de rest van de feud gedomineerd en Cody heeft alle terms doorstaan om deze match door te laten gaan. Eerder ben ik benieuwd wat AEW hierna met MJF gaat doen. Een MJF win mag van mij ook gebeuren om zich naar de AEW Title scene toe te trekken, maar doordat Cody zijn terms heeft doorstaan zie ik het niet gebeuren.

Jelle: Dit is moeilijk. Erg moeilijk. Gezien de opbouw naar deze match en het verhaal dat erachter zit zou ik de overwinning graag aan Cody geven. Maar langs de andere kant zou een win voor MJF hem echt “to the moon” pushen. Zeker met een PPV win over Cody. Ik denk in deze neutraal te blijven en de win aan beide heren te gunnen.

Jake Hager vs. Dustin Rhodes

Dustin Rhodes
Jake Hager

Inner Circle-lid Jake Hager maakt zijn in-ring debuut voor AEW wanneer hij het opneemt tegen Dustin Rhodes, die nu al maanden zijn eigen problemen met de Inner Circle heeft. Tijdens Jericho’s vete met Cody Rhodes brak Hager de arm van Dustin nadat hij deze tegen de limousinedeur van Jericho had geslagen, waardoor “The Natural” zes weken out of action was.

Dustin vroeg Hager enkele weken geleden op Dynamite of hij “in de ring zou stappen of een salaris zou blijven innen”. “You’re failing at your MMA career and you’re failing at AEW before you’ve even gotten started,” ging Dustin verder. “You broke my arm and I want a piece of your ass at Revolution.”

Dustin gaat eindelijk zijn wedstrijd halen. Het is over een jaar geleden dat Hager nog een pro-wrestling wedstrijd heeft gedraaid.

Voorspellingen

Jordy: Sinds Double or Nothing weet je dat Dustin niet bang is van een beetje bloed. Hiermee denk ik dat dit een bloederige wedstrijd zal worden. Hager zal deze winnen.

Jordi: Dit is ook een makkelijke voorspelling, Jake Hager. Ik zie er ook geen meerwaarde voor een Dustin win.

Jelle: Hier volg ik Jordi. Er is geen enkele meerwaarde om Dustin de win te zien pakken. Een win voor Hager is money. Zeker als het een snelle en overtuigende win is. Zet hem meteen op als het grote gevaar (en als “the muscle”) van The Inner Circle.

Darby Allin vs. Sammy Guevara

Darby Allen
Sammy Guevara

In januari besprong Sammy Guevara Darby Allin naast de rest van de Inner Circle nadat Chris Jericho en Proud and Powerful Allin en Private Party versloegen in een six man tag. “The Spanish God” voegde nog meer belediging toe door Allin’s beruchte skateboard te gebruiken om op zijn keel te slaan.

Sindsdien heeft Allin promo’s uitgebracht die wraak bedreigen tegen Guevara en de Inner Circle. Hij gaf vorige week eindelijk de gunst terug toen hij hen ook aanviel met zijn skateboard.

Voorspellingen

Jordy: Dit kan alle kanten opgaan. Ik zat mijn voorspelling op Darby. Ik denk dat Darby een heel mooie toekomst heeft in AEW.

Jordi: Dit is ook een moeilijke. Zolang Sammy in de Inner Circle blijft, zal hij jammer genoeg niet groter worden dan een midcarder, waardoor ik Darby Allin deze match eerder zie winnen.

Jelle: Dit zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen qua match kwaliteit. Ik zie Darby volledig de win nemen.

PAC vs. Orange Cassidy

PAC
Orange Cassidy

PAC verloor zijn iron man match tegen Kenny Omega nadat de wedstrijd plotseling overwerk had gemaakt. Na de wedstrijd werd PAC geïnterviewd door Tony Schiavone, die hem vroeg wat de volgende stap was. Nadat PAC Schiavone had uitgezet, kwam Cassidy naar buiten en de twee hadden een staredown.

Nadat Best Friends The Butcher en The Blade later in de show versloeg, vroeg Schiavone hen en Cassidy naar de komende wedstrijd. Chuck Taylor zei dat Cassidy de wedstrijd zou ‘proberen’. Trent leek daar niet zo zeker van en zei dat Cassidy niet heeft gezegd of hij het zou proberen. Toen Schiavone Cassidy naar de wedstrijd vroeg, gaf hij zijn handtekening voor AEW Revolution met half duimen omhoog.

Voorspellingen

Jordy: Een heel vreemde wedstrijd voor AEW Revolution. Desalniettemin kan dit alle kanten opgaan. Dit zal toch een win worden voor PAC.

Jordi: Voor deze match denk ik dat PAC wint. De kloof tussen de card positie van hun is groot genoeg dat ik met vertrouwen dat kan voorspellen, alhoewel ik nooit een upset uitsluit.

Jelle: Dit is overduidelijk een win voor PAC. Ik vermoed dat dit een start is om hem volledig naar de main event status te pushen en verwacht eigenlijk ook een snelle overwinning hierin.

Evil Uno and Grayson vs. Frankie Kazarian & Scorpio Sky

Stu Grayson en Evil Uno
Frankie Kazarian en Scorpio Sky

Naast PAC en Orange Cassidy werd er nog een wedstrijd aangekondigd. Frankie Kazarian en Scorpio Sky van SCU zullen het opnemen tegen Evil Uno en Stu Grayson van the Dark Order.

De wedstrijd werd aangekondigd toen Evil Uno zei dat de Dark Order tegenover SCU staat bij Revolution. Evil Uno zou Christopher Daniels dan vertellen dat hij erachter zal komen dat hij nu ‘obsolete’ is.

Voorspellingen

Jordy: Deze zal voor the Dark Order zijn met misschien een reveal van The Exalted One. Mijn voorspelling gaat naar Christopher Daniels hemzelf.

Jordi: Dit wordt een win voor Dark Order, maar of The Exalted One zich zal verschijnen, weet ik niet.

Jelle: Net als m’n collega’s zeg ik ook dat dit overduidelijk een win is voor the Dark Order. Ik ga ook zeggen dat The Exalted One zal verschijnen, maar zich nog niet zal onthullen. Ik durf zelfs te gokken dat The Exalted One onthuld zal worden zijnde Brodie Lee (fka, WWE’s Luke Harper).

AEW Revolution vindt zondagnacht plaats vanuit de Wintrust Arena in Chicago, Illinois om 2u NL/BE tijd. Het evenement wordt op B/R Live en FiteTV uitgezonden met een Buy In voorbeschouwing op YouTube rond 01:00 NL/BE tijd met Dark Order vs SCU.

Geef een reactie