Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

WWE Royal Rumble 2020: status

3 min read
WWE Royal Rumble 2020

Het is tijd voor de eerste WWE Pay-Per-View van het jaar. Road To Wrestlemania begint met WWE Royal Rumble 2020 komende zondag.

WWE Universal Championship Strap Match: “The Fiend” Bray Wyatt (c) vs. Daniel Bryan

De vete tussen Daniel Bryan en The Fiend is sterk, maar meestal eenzijdig in het voordeel van The Fiend. Bryan heeft zijn kans verdiend toen hij The Miz en Baron Corbin versloeg op de 27 december-editie van SmackDown.

Dit wordt een rematch van de wedstrijd op Survivor Series waar Bryan tekort kwam tegen The Fiend. Op TLC kreeg mocht The Miz kennis maken met Bray Wyatt zonder zijn The Fiend persona. Hier kwam The Miz ook tekort. Wyatt werd na de wedstrijd aangevallen door Bryan met een nieuwe look.

Nadat The Fiend Kane probeerde aan te vallen op de 17 januari-editie van SmackDown, vroeg Bryan voor een Strap Match tijdens Royal Romble. Daarbij zullen beide worstelaars aan elkaar hangen met een lederen band aan de pols.

WWE Raw Women’s Championship: Becky Lynch (c) vs. Asuka

Het verhaal van Becky Lynch haar zelftwijfel wordt grotendeels gekoppeld aan haar onvermogen om Asuka te overwinnen. Nu krijgt ze de kans om de vergelding te verdienen die ze zoekt wanneer deze langverwachte rematch plaatsvindt op WWE Royal Rumble 2020.

WWE Smackdown Women’s Championship: Bayley (c) vs. Lacey Evans

Bayley en Sasha Banks hebben Lacey Evans non-stop gekweld waaronder door haar jonge dochter te bespotten tijdens de 20 december-editie van SmackDown. Evans versloeg Bayley in een recente aflevering en verdiende een kans op de titel op WWE Royal Rumble 2020.

Men’s Royal Rumble

Aangekondigde worstelaars: WWE Champion Brock Lesnar (#1), Roman Reigns, Erick Rowan, Randy Orton, Ricochet, Rey Mysterio, AJ Styles, Drew McIntyre, King Corbin, Dolph Ziggler, Otis, Tucker, Elias, Rusev, Bobby Lashley, Buddy Murphy, Aleister Black, R-Truth, Braun Strowman, Shinsuke Nakamura, Seth Rollins, Kevin Owens, Samoa Joe, Big E, en Kofi Kingston.

Women’s Royal Rumble

Aangekondigde worstelaars: Charlotte, Alexa Bliss, Nikki Cross, Sarah Logan, en Natalya.

WWE United States Championship: Andrade (c) vs. Humberto Carillo

Andrade had al lang zijn vizier op de United States titel. Hij won een gauntlet match om zo de nummer 1 contender te worden voor de titel. Tijdens deze wedstrijd vond Andrade het nodig om Humberto Carillo kennis te laten maken met de betonnen vloer aan de ring met een Hammerlock DDT. Dit zorgde ervoor dat Carillo wekenlang niet te zien was.

Omdat hij deze wedstrijd won kreeg hij een kans op de titel tegen Rey Mysterio in Madison Square Garden op 26 december. Andrade won daar toen de titel. Carillo kan niet wachten om het hem betaald te zetten en de titel te winnen.

Falls Count Anywhere Match: Roman Reigns vs. King Corbin

Roman Reigns en King Corbin zijn niet klaar met elkaar. Reigns daagde Corbin uit voor een nieuwe singles-wedstrijd op de 10 januari-editie van SmackDown waarbij Corbin de uitdaging snel accepteerde.

Na een overwinning op Robert Roode in een tafelwedstrijd mocht Reigns een bepaling kiezen voor de wedstrijd. Zijn beslissing was om Corbin te verslaan in een Falls Count Anywhere match.

Sheamus vs. Shorty G

Na weken praten over de achteruitgang van SmackDown tijdens zijn afwezigheid lanceerde Sheamus een aanval op Shorty G. Sindsdien heeft hij verklaard dat Shorty G alle problemen vertegenwoordigt die SmackDown heeft sinds hij vertrok.

Geef een reactie