Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

Rhea Ripley treft ‘rematch’ op Worlds Collide

2 min read
Rhea Ripley

De rivaliteit tussen Rhea Ripley staat op het punt een nieuw hoofdstuk te krijgen. Beide dames treffen elkaar voor het NXT vrouwen kampioenschap tijdens Worlds Collide 2020.

Achtergrond

We reizen even terug in de tijd naar november 2018. NXT UK bestond nog maar enkele maanden wanneer het bestuur het nieuwe NXT UK vrouwenkampioenschap onthulde.

Meteen kwam er een toernooi voor het kampioenschap aangekondigd. Aan dit toernooi waren zowel Ripley als Storm deelnemers en waren beide dames erop gebrand om geschiedenis te schrijven. U raad het, Ripley en Storm wisten elkaar te treffen in de finale. De Australische Ripley wist het toernooi te winnen en schreef zo geschiedenis als de eerste NXT UK vrouwenkampioen. Ze genoot van de dominantie die ermee gepaard ging.

Enkele maanden later was er de eerste NXT UK Takeover waarbij Toni Storm het recht won om voor de titel uit te dagen . Na een historische confrontatie tussen beide dames won Storm de titel en was de historische reign voor Ripley over. Enkele maanden met mislukte pogingen om uitdagingsrecht op te eisen gingen voorbij. Onsuccesvol verhuisde Ripley overzee naar NXT en zette haar zinnen op de dominante Shayna Baszler. Daar beloofde ze de het publiek om de fameuze ‘Submission Magician’ te verslaan voor het NXT vrouwenkampioenschap. Afgelopen december slaagde ze in die missie.

Huidig verhaal

Met de titelwinst schreef Rhea Ripley opnieuw geschiedenis. Zo is ze de eerste vrouw die beide NXT vrouwen kampioenschappen op haar credenties heeft staan.

Tussentijds verloor Storm haar kampioenschap. In de voorbereidingen op een rematch om het kampioenschap terug te winnen, bracht haar competitieve karakter zich ook naar NXT om haar rivaliteit met Ripley opnieuw aan te wakkeren en de gevaarlijke titelhouder moedig uit te dagen.

Mis deze explosieve rematch tussen ex-UK kampioenen niet! Worlds Collide zal live worden uitgezonden op zaterdag 25 januari 2020 op de WWE Network tijdens Royal Rumble weekend!

Geef een reactie