Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT UK TakeOver Blackpool II preview

6 min read
NXT UK TakeOver Blackpool II

Zondag zendt WWE Network de allereerste special van 2020 uit, en dit keer is het niet vanuit de VS maar vanuit het VK. NXT UK gaat voor de tweede keer terug met NXT UK TakeOver Blackpool II waar hun eerste WWE UK Champion werd gekroond om weer een spektakel te maken op zondag 12 januari waar alle kampioenschappen van het NXT UK-brand worden verdedigd.

In dit artikel behandelen we het verhaal van elke wedstrijd en wat ik zelf van de wedstrijd en de gebeurtenissen erna verwacht. NXT UK TakeOver Blackpool II wordt op 12 januari om 18:00 Belgische/Nederlandse tijd live uitgezonden op het WWE Network, met een half uur voorbeschouwing, wat ook zonder een abonnement te kijken is op Youtube om 17:30 BE/NL-tijd.

WWE United Kingdom Championship: WALTER (c) vs Joe Coffey

Verhaal

De verhaallijn van deze wedstrijd is al een jaar gaande. Coffey werd als eerste worselaar aangevallen door WALTER toen hij debuteerde nadat Coffey een UK Championship wedstrijd verloor tegen Pete Dunne op de eerste UK TakeOver in Blackpool.

Een jaar later heeft WALTER de UK Championship gewonnen. Met opeenvolgende verdedigingen tegen Pete Dunne, Travis Banks, en Tyler Bate heeft hij zichzelf bewezen als een van de meest dominante kampioenen in het NXT-ecosysteem. Ook heeft hij een stable gevormd met Europese worstelaars Marcel Barthel, Alexander Wolfe en Fabian Aichner om zijn dominantie te onderhouden op NXT UK. Maar Imperium was niet de enige groep in NXT UK.

Nadat een wedstrijd tussen Imperium en Gallus met Ilja Dragunov volledig uit de hand liep, gingen WALTER en Joe Coffey face-to-face om te onderhandelen. Naast een tag title shot voor Aichner en Barthel (waar ik later op terugkom) en Dragunov vs Wolfe, kwam er ook een overeenkomst om Joe Coffey weer voor de UK Championship te laten uitdagen voor NXT UK TakeOver Blackpool II.

Verwachting

De vorige keer dat Coffey een UK title shot kreeg, ging de wedstrijd niet al te best. Met een spot dat twee keer werd geprobeerd en allebei faalde. Ik verwacht dat het dit keer niet zo een erge wedstrijd wordt maar ik verwacht ook geen vijfsterrenklassieker zoals bij WALTER vs Tyler Bate. Ik verwacht dat WALTER de titel behoudt om zijn dominante heerschappij verder te laten spelen. Ook hoop ik dat Joe Coffey hierna wordt afgehouden van de NXT UK top title scene omdat ik er geen goed gevoel bij heb. In dit geval had ik liever Ilja Dragunov of Jordan Devlin in de plek van Coffey gehad, maar wellicht bij de volgende TakeOver dat dat gebeurt.

NXT UK Women’s Championship: Kay Lee Ray (C) vs Piper Niven vs Toni Storm

Verhaal

Nadat Kay Lee Ray de Women’s Title van Toni Storm won in een persoonlijke wedstrijd in Cardiff verdween Storm een tijdje van NXT UK. Piper Niven had in de tussentijd een naam voor haarzelf opgebouwd op NXT UK met wins over onderandere Jinny, Isla Dawn, en Jazzy Gabert, waarna ze Ray direct uitdaagde. Nadat Niven in de picture kwam, kwam Toni Storm ook terug om een rematch te verdienen tot het punt dat ze haarzelf tegen haar oude vriendin keerde. Door middel van de onderlinge rivaliteiten en het wil de titel te winnen, maakte assistent GM Sid Scala een triple threat aan voor Blackpool.

Verwachting

In tegenstelling tot de UK Championship van de mannen weet ik hier niet helemaal wie er gaat winnen. Alleen zie ik Toni Storm het minst deze wedstrijd winnen aangezien ze weinig meer te doen heeft in NXT UK. Er lopen geruchten dat ze naar NXT US zou gaan. Hierdoor zijn we bij KLR en Piper Niven. Aangezien KLR nog geen succesvolle titelverdediging heeft, is het meest realistisch dat zij dit keer behoudt en dan verdergaat voor een vete met Niven of Brookside. Een alternatief is dat Piper Niven de titel wint en het verdedigt tegen o.a. Jinny, Jazzy en/of Brookside (de laatste met een heel turn voor Niven).

(Het artikel was bijna klaar voordat WWE de aankondiging maakte van Rhea Ripley vs Toni Storm op Worlds Collide. Na de aankondiging zie ik meer kans voor Storm om haar momentum vs Ripley te geven. Maar mijn mening blijft voor de rest staan.)

Tyler Bate vs Jordan Devlin

Verhaal

Nadat Bate, ondanks een topprestatie, zijn UK Championship match verloor in Cardiff kwam hij in het vizier van Jordan Devlin. Devlin boycotte TakeOver Cardiff en ging in de weken daarna zijn superioriteit laten zien door Bate af te kraken en Bate’s vriend A-Kid te verslaan.

Tijdens Bate zijn wedstrijd met Noam Dar, kwam Devlin een oogje in het zeil nemen en kostte Bate bijna zijn win. Na de wedstrijd was Bate geïrriteerd en daagde hij Devlin uit voor TakeOver Blackpool II.

Verwachting

Dit is een MOTN-kandidaat aangezien het topniveau van beiden Bate en Devlin. Alhoewel dit op papier moeilijk te voorspellen is ga ik op dit moment voor Devlin, wie de win meer nodig heeft dan Bate. Devlin zie ik hoger op de card komen, misschien een eventuele UK Championship wedstrijd of tenminste dat hij meedoet in contenders matches. Terwijl Bate in de singles divisie meer worstelaars overzet totdat hij naar NXT US gaat of Moustache Mountain voorzet voor een eventuele NXT UK Tag Title reign. Ik verwacht dat deze wedstrijd hoog gaat scoren!

NXT UK Tag Team Championship Ladder: Gallus (c) vs Imperium vs Mark Andrews en Flash Morgan Webster vs Grizzled Young Veterans

Verhaal

Nadat de titels van hot naar her ging in de vorige nazomer, werd de tag titlescene een chaos wat betreft uitdagers. Tijdens een titelwedstrijd tussen Gallus en Imperium probeerden GYV de titels te stelen, waardoor ze gestopt werden door Andrews en Webster. Na een gevecht tussen alle vier de teams pakte assistent GM Sid Scala de riemen af en maakte een vier team ladderwedstrijd om de oneerbiedigheid van de titles te beëindigen.

Verwachting

Naast Devlin vs Bate verwacht ik dat dit een van de betere wedstrijden wordt van het evenement dankzij de chaos dat een fatal fourway ladderwedstrijd met zich brengt en het talent en chemie van de betrokken teams. Als ik moet voorspellen zie ik het meest kans in GYV of Imperium, aangezien de divisie meer als een heel gedomineerde scene wordt geboekt.

Trent Seven vs Eddie Dennis

Verhaal

Vlak nadat Eddie Dennis terugkwam vanuit een blessure, heeft hij een sterke interesse genomen in Trent Seven door zijn hand langdurig te schudden en later de tegenstander van Seven aan te vallen. Toen Seven een verontschuldiging van Dennis vroeg viel Dennis hem aan zonder een woord te zeggen. Na de aanval daagde Dennis Seven uit voor TakeOver Blackpool.

Verwachting

Zelf denk ik dat Dennis de win meer nodig heeft maar dat Seven hem toch krijgt omdat hij meer bekend is dan Dennis en omdat zijn tegenstander net uit een blessure komt. Wel weet ik dat NXT UK vertrouwen heeft in Dennis (hij was nota bene tijdens zijn blessure getekend). Maar eerst moet Dennis zichzelf (opnieuw) opbouwen voor de NXT UK-fans die indies zoals PROGRESS/ICW/enz. niet volgen. Nadat Seven wint krijgt Dennis een win op TV terug en gaat hij verder terwijl Seven Moustache Mountain voortzet met Bate. Of Seven blijft rondhangen om nieuwere worstelaars over te zetten.

Andere verwachtingen

Verrassingen gebeuren bijna altijd op live uitzendingen van WWE, en de vorige UK TakeOvers waren geen uitzondering. Daar was het niet ongebruikelijk dat iemand van NXT US (of zelfs Raw/SD) een gastwedstrijd doet om de show meer belang te geven en om een veelbelovend prospect omhoog te tillen. Zoiets verwacht ik ook dit keer om Worlds Collide te promoten. Ook hoop ik te horen over de aankondiging van de volgende UK TakeOver. Dat kan ook wachten tot tijdens een US TakeOver.

NXT UK TakeOver wordt op zondag 12 januari live uitgezonden op het WWE Network om 18:00 Belgische/Nederlandse tijd met een preshow om 17:30 op sociale mediakanalen van WWE.

Geef een reactie