Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

AEW Full Gear: Status

5 min read
AEW Full Gear

All Elite Wrestling geeft zijn eerste Pay-Per-View sinds het debuut op TNT. AEW Full Gear heeft acht aangekondigde wedstrijden. Waarvan één op de pre-show. De show vindt plaats in de Royal Farms Arena in Baltimore, Maryland.

The Buy In pre-show: Britt Baker vs. Bea Priestley

In de aflevering van AEW Dark van deze week werd aangekondigd dat Britt Baker tegenover Bea Priestly zal staan op AEW Full Gear. Baker en Priestly hebben al een vete sinds hun tagmatch op Fight For The Fallen in juli. Baker leed aan een hersenschudding toen ze werd geschopt door Priestly. Die blessure hebben ze in het verhaal gebouwd.

Britt Baker vs Bea Priestly
Joey Janela vs. Shawn Spears (w/ Tully Blanchard)

De vete begon op de aflevering van AEW Dark die dinsdag werd uitgezonden. Tully Blanchard, de manager van Spears, benaderde Janela backstage tegen het einde van de show en zei dat hij het niet leuk vond hoe Janela hem behandelde de laatste keer dat ze elkaar ontmoetten, die in een aflevering van Being the Elite was. Spears viel vervolgens Janela aan en stak sigaretten in de keel van Janela toen de show eindigde. Op Dynamite versloeg Spears Brandon Cutler in een snelle wedstrijd en bleef hem aanvallen nadat de bel ging, met een Death Valley Driver op een stoel. Janela kwam voor de redding en verdreef Spears.

Spears vs Janela
‘Hangman’ Adam Page vs. PAC

Deze twee sterren stonden eerder tegenover elkaar tijdens AEW’s eerste wekelijkse aflevering van Dynamite toen PAC een heimelijke aanval gebruikte zonder dat de scheidsrechter het zag.

Na een recente show confronteerde Page The Bastard en eiste een rematch op Full Gear. PAC, ongeslagen in singles wedstrijden sinds hij lid werd van AEW, zou een titelschot kunnen krijgen na een nieuwe overwinning tegen Page.

Adam Page vs PAC
The Young Bucks vs. Santana & Ortiz

Proud and Powerful, voorheen bekend als EYFBO en LAX, heeft in AEW al behoorlijk wat herro gemaakt. De voormalige IMPACT Wrestling Tag Team Champions debuteerden in AEW door The Lucha Bros aan te vallen. Ze maakten hun Dynamite debuut door The Elite aan te vallen en zich aan te sluiten bij Chris Jericho. Ze verpestten de onthulling van de AEW Tag Team titels door The Rock ‘m Roll Express aan te vallen.

Nadat ze hebben verloren van The Lucha Bros, The Inner Circle, en Private Party, worden The Young Bucks in een hoek gedreven. Als ze niet snel grote winsten kunnen behalen, denken de The Bucks dat de fans hun claims gaan beschouwen als leeg en fout.

Unsanctioned Lights Out Match: Jon Moxley vs. Kenny Omega

Nadat Jon Moxley zich terug moest trekken uit zijn geplande AEW All Out wedstrijd met Kenny Omega zijn de twee nu klaar om te clashen op AEW Full Gear. De wedstrijd is in aantocht sinds Moxley zijn schokkende debuut maakte voor All Elite Wrestling kort na zijn vertrek uit WWE bij Double or Nothing en Omega aanviel om het debuut-PPV-evenement van AEW af te sluiten. Omega kreeg wraak met zijn eigen aanval op Moxley op Fyter Fest in juni, en de twee zouden op All Out bijeenkomen voordat de voormalige WWE-superster zich moest terugtrekken uit de match na het oplopen van de infectie in zijn elleboog. Fans werden getrakteerd op een geweldige Omega-show, hoe dan ook, terwijl de voormalige IWGP Heavyweight Champion één-op-één ging met PAC. Maar de wedstrijd miste de elementen die fans zo enthousiast maakten voor de Omega vs. Moxley-matchup.

Moxley vs Omega
AEW World Tag Team Championship: SCU (Frankie Kazarian & Scorpio Sky) (c) vs. Lucha Bros vs. Private Party

In AEW Dynamite van vorige week werden de allereerste AEW World Tag Team Champions gekroond toen de Lucha Bros tegenover SCU stonden. Scorpio Sky en Franky Kazarian wonnen de wedstrijd en werden kampioen. Er was al bepaald dat de Lucha Bros een van hun uitdagers zouden zijn, maar nu kreeg een ander team een kans tijdens AEW Dynamite van deze week.

The Dark Order nam het op tegen Private Party, waar de winnaar op AEW Full Gear zou meedoen met SCU en The Lucha Bros. Uiteindelijk kwam Private Party met de overwinning.

AEW Women’s World Championship: Riho (c) vs. Emi Sakura

Riho komt tot nu toe met zes overwinningen op haar naam in AEW. De kampioene versloeg Nyla Rose voor de vacante titel. Ze versloeg Rose en Yuka Sakazaki op Fyter Fest en heeft ook overwinningen in tag teamwedstrijden.

Sakura daarentegen heeft tot nu toe deelgenomen aan drie wedstrijden en verloor tijdens Double or Nothing en verloor van het team van Riho en Baker naast Priestly in de tweede aflevering van AEW Dynamite. Ze versloeg wel Allie, Penelope Ford en Sadie Gibbs in een fourway match op AEW Dark.

AEW Full Gear Riho vs Sakura
AEW World Championship: Chris Jericho (c) vs. Cody

Chris Jericho is sinds hij de inaugurele AEW World Champion op All Out werd, de heerschappij over het AEW-landschap met zijn nieuw gevormde factie, The Inner Circle. Maar bij Full Gear staat hij voor zijn grootste uitdaging tot nu toe, terwijl de zeer gemotiveerde Cody ernaar kijkt om Le Champion te onttronen. Dit is een vete die al op komst was voordat AEW zelfs zijn wekelijkse televisieshow op TNT lanceerde. Jericho voelde zich niet gewaardeerd door het AEW bestuur vanaf het moment dat hij zijn contract tekende, en als Executive Vice President werd Cody het hoofddoel van de spot van The Painmaker. In de afgelopen weken heeft Jericho de familie Rhodes uitgescholden, waardoor een intens persoonlijk vete is toegevoegd aan het aankomende titelgevecht. De spanningen liepen over op Dynamite toen The American Nightmare de VIP-suite van Jericho binnenviel en begon te vechten met de kampioen over het Petersen Events Center in Pittsburgh. Jericho zocht vervolgens wraak door zijn Inner Circle-handlanger, Jake Hager, Cody’s broer Dustin op de parkeerplaats aan te vallen.

AEW heeft een tiebreaker-bepaling aangekondigd voor de titelwedstrijd. In het geval dat er geen winnaar is aan het einde van de tijdslimiet van 60 minuten, moet een panel van drie gewaardeerde juryleden, die aan ringside plaatsnemen, op een winnaar stemmen. Als er geen unanieme keuze is, is de meerderheidsbeslissing de winnaar. Dit zorgt ervoor dat een gelijkspel niet het resultaat is van deze titelwedstrijd.

AEW Full Gear Cody vs Jericho

AEW Full Gear vindt plaats in de Royal Farms Arena in Baltimore, Maryland tijdens de nacht van 9 op 10 november.

Geef een reactie