Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

New Japan Pro-Wrestling Of America aangekondigd

2 min read
New Japan Pro-Wrestling of America

Bron: njpw1972.com

NJPW breidt uit naar Amerika en sticht New Japan Pro-Wrestling of America. Dit is aangekondigd tijdens een persconferentie.

Niemand had gedacht dat NJPW eerder naar Amerika zou uitbreiden alvorens WWE naar Japan zou uitbreiden. Het bedrijf introduceerde vandaag New Japan Pro-Wrestling of America.

Tijdens een persconferentie op 21 oktober aan de media, kondigde NJPW formeel de oprichting aan van een Amerikaanse dochteronderneming met de naam New Japan Pro-Wrestling of America. Het bedrijf vestigt zich in het hoofdkantoor in Californië.

NJPW Chairman Naoki Sugabayashi en CEO Takami Ohbari bespraken de verschillende fasen die naar de nieuwe dochterondeneming leidden. Fase één was de jacht op talent, fase twee was het organiseren van evenementen in de VS en andere landen. Momenteel bevindt NJPW zich in fase drie, waarmee de dochteronderneming wordt opgericht.

Ohbari kondigde ook aan dat live-evenementen een belangrijk verkoopargument zullen zijn voor New Japan Pro-Wrestling of America. Die evenementen vinden plaats in de gebieden West Coast, Texas, South East, East en Mid. Het huidige plan is om Amerikaanse evenementen live uit te zenden op New Japan World, maar het het alternatief van VOD op vertraging is mogelijk.

Dit nieuws komt nadat NJPW’s moederbedrijf Bushiroad Stardom heeft gekocht. NJPW heeft de afgelopen jaren al verschillende elementen toegevoegd om een Amerikaans publiek aan te trekken. Het bedrijf creëerde het IWGP United States Championship en had onder andere de G1 Supercard in New York City.

NJPW gaat op zaterdag 9 november terug naar de Verenigde Staten voor New Japan Showdown. Binnen de San Jose Civic in San Jose, Californië, wordt verwacht dat Jushin Thunder Liger zijn laatste wedstrijd in Amerika heeft. Het bedrijf reist vervolgens naar Los Angeles voor een evenement in het Globe Theatre op maandag 11 november.

New Japan Pro-Wrestling of America kan je volgen op Twitter.

Geef een reactie