Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

WWE Clash of Champions: Status

3 min read
WWE Clash of Champions

De nacht van zondag op maandag vind WWE Clash of Champions plaats in de Spectrum Center in Charlotte, North Carolina. Er zijn 11 wedstrijden waarvan 10 titels worden verdedigd.

Hier is de status van de wedstrijden op de kaart.

WWE Universal Championship: Seth Rollins (c) vs. Braun Strowman

Hoewel Rollins en Strowman beide regerend Raw Tag Team Champions zijn, heeft Strowman de afgelopen weken naar de Universal Championship gekeken. “The Monster Among Men” legde de uitdaging voor Rollins op Raw neer en de kampioen was blij dat deze twee een zware uitdaging tegemoet hebben op WWE Clash of Champions.

WWE Championship: Kofi Kingston (c) vs. Randy Orton

De zaken waren niet geregeld tussen Kingston en Orton op SummerSlam, en het is duidelijk gemaakt naarmate hun vete een tijd lang centraal zal blijven staan in het WWE kampioenschap. Orton versloeg Kingston met een RKO na een zesmans tag teamwedstrijd op Smackdown na SummerSlam. De volgende week was het Kingston die zijn eigen aanval uitvoerde met Trouble in Paradise. Met de twee geadverteerd om te vechten voor de titel in een triple threat met Dolph Ziggler op de Smackdown debuutaflevering op Fox in oktober, komt deze vete misschien niet ten einde op WWE Clash of Champions.

WWE Raw Women’s Championship: Becky Lynch (c) vs. Sasha Banks

Er zijn mensen die geloven dat deze wedstrijd het main event zou moeten zijn. Sinds de schokkende terugkeer van Banks een paar weken geleden is dit verreweg de beste invalshoek van het bedrijf. Deze twee vrouwen moeten een absolute show neerzetten bij Clash of Champions, ongeacht waar ze op de kaart staan.

WWE Smackdown Women’s Championship: Bayley (c) vs. Charlotte Flair

Flair daagde Baylay uit voor de Smackdown Women’s Championship op “A Moment of Bliss” tijdens Smackdown Live. Baylay accepteerde de uitdaging terwijl ze haar tegen de grond sloeg.

WWE United States Championship: AJ Styles (c) vs. Cedric Alexander

Met een zuivere pinfall-overwinning op Styles om een 10-man tag teamwedstrijd op Raw in Madison Square Garden te sluiten, verdiende Alexander de kans om de kampioen voor de titel uit te dagen op Clash of Champions.

WWE Intercontinental Championship: Shinsuke Nakamura (c) vs. The Miz

De nieuwe alliantie van Nakamura en mondstuk Sami Zayn hebben hun aandacht gevestigd op achtvoudig Intercontinental Champion The Miz. Velen dachten dat Ali deze plek tegen Nakamura ging krijgen, maar niemand zou echt kunnen klagen wanneer een gedecoreerde ervaren kampioen zoals The Miz instapt.

WWE Women’s Tag Team Championship: Alexa Bliss & Nikki Cross (c) vs. Mandy Rose & Sonya Deville

WWE maakte de wedstrijd voor de titels officieel nadat Fire & Desire de kampioenen hadden verslagen tijdens een niet-titelwedstrijd op Smackdown.

WWE Raw Tag Team Championship: Braun Strowman & Seth Rollins (c) vs. Dolph Ziggler & Robert Roode

Hier komt de zware uitdaging voor Rollins en Strowman in de aanloop naar hun showdown voor de Universal Championship. Op een avond waar elke titel moet worden verdedigd, moeten ze deze titels op het spel zetten voordat ze strijden voor de hoofdprijs. Ziggler en Roode verdienden de kans na het winnen van een tag-teamwedstrijd op Raw.

WWE Smackdown Tag Team Championship: The New Day (c) vs. The Revival

Afgezien van de Raw tag-teamtitelscène hebben Scott Dawson en Dash Wilder hun zinnen gezet op de blauwe tagtitels, terwijl zij Randy Orton helpen in zijn vete met WWE Champion en New Day-lid Kofi Kingston.

WWE Cruiserweight Championship: Drew Gulak (c) vs. Humberto Carrillo vs. Lince Dorado

Carrillo krijgt een kans op de Cruiserweight Championship door Oney Lorcan te verslaan. Dorado versloeg Carrilo op de editie van 3 september om zijn eigen plekje in de wedstrijd te verdienen.

No DQ Match: Roman Reigns vs. Rowan

Er is een trage vooruitgang geweest om bij Bryan vs. Reigns te komen. Voorlopig gaan ze Rowan gebruiken als hindernis tegen “The Big Dog”. Rowan is geopenbaard als de man die Reigns aanviel tijdens het heftruckincident, hoewel het einde van deze verhaallijn zeker is dat Bryan al die tijd als meesterbrein wordt onthuld. Op de laatste Smackdown voor de Clash of Champions, krioelden Rowan en Reigns door de menigte en gebruikte Rowan camera-apparatuur om Reigns neer te leggen. Na de vechtpartij werd de wedstrijd een ‘No DQ’.

Geef een reactie