Onder De Gordel

Uw betrouwbare bron voor alles pro-wrestling

NXT UK TakeOver Cardiff: Status

4 min read
NXT UK TakeOver: Cardiff

Bron: wwe.com

Vanavond vindt NXT UK TakeOver: Cardiff plaats in de Motorpoint Arena in Cardiff met vijf bevestigde wedstrijden. Dit is de tweede grote show van NXT UK.

Noam Dar vs. Travis Banks

“The Scottish Supernova” Noam Dar heeft publiekelijk de opmerking gemaakt dat hij Travis Banks niet meer dan een ‘formaliteit’ beschouwt. Hij lijkt de indruk te hebben dat hij een van de grootste sterren is van het merk, maar hij slaagde er niet in om een significante impact te maken na het verliezen van Pete Dunne in zijn debuut in maart.

Op de aflevering van 14 augustus besloot Dar de actie van dichterbij te bekijken en sloot zich aan bij het announce team voor een wedstrijd tussen Banks en Kenny Williams. Enkele ogenblikken nadat “The Kiwi Buzzsaw” de bovenhand kreeg over “The Lucky Yin”, beschimpte Dar de zegevierende deelnemer met een sarcastisch applaus en liet Banks op zijn hoede voor Dar.

Dave Mastiff vs. Joe Coffey

Joe Coffey kwam binnen een bereik van het verslaan van Pete Dunne voor de titel op NXT UK TakeOver: Blackpool.

Coffey en Mastiff liepen beide een letsel op toen een wedstrijd eindigde in een dubbele count-out. NXT UK General Manager Johnny Saint en assistent General Manager Sid Scala hebben besloten dat de enige manier om dingen te regelen en een duidelijke winnaar te verzekeren zou een Last Man Standing Match zijn.

Mastiff vs Coffey
Bron: WWE
NXT UK Tag Team Championship: Grizzled Young Veterans (Zack Gibson & James Drake) (c) vs. Mark Andrews & Flash Morgan Webster vs. Gallus (Mark Coffey & Wolfgang)

Gibson & Drake wonnen hun titles in januari op TakeOver BlackPool toen ze Moustache Mountain versloegen tijdens de finale van een spannend toernooi.

Net toen Gallus de titelhouders confronteerde om een showdown op te zetten waarmee ze de NXT Tag Team Championship naar hun kunnen brengen, kwamen Webster en Andrews plotseling terug van de recente blessure van “The Modfather” om ook hun hoeden in de ring te gooien.

NXT UK Women’s Championship: Toni Storm (c) vs. Kay Lee Ray

De overwinning van Toni Storm op Rhea Ripley in januari voor het NXT UK Women’s Championship is nog steeds een van de meest emotionele overwinningen in de geschiedenis van NXT UK. Na succesvolle titelverdedigingen tegen Jinny en Nina Samuels is Key Lee Ray het volgende obstakel.

Ray won de historische Women’s Battle Royal om de kans te krijgen om de NXT UK Women’s Championship. Na wat mindgames om Storm tegen te werken, kondigde Ray aan dat ze de titelhouder zou uitdagen op NXT UK TakeOver: Cardiff. Ray volgde de belofte om het leven van de titelhouder een levende hel te maken tot het moment dat ze haar kampioenschap pakt.

Toni Storm vs. Kay Lee Ray
Bron: wwe.com
WWE UK Championship: WALTER (c) vs. Tyler Bate

WALTER beëindigde de epische 648-daagse WWE UK Championship tijdens TakeOver New York en heeft de titel al meer dan 140 dagen vastgehouden. De man uit Oostenrijk bevestigde zijn dominantie door Dunne te verslaan in een rematch en zal nu worden geconfronteerd met de allereerst WWE UK Champion, Tyler Bate.

Imperium is een dodelijke factie van WALTER, Fabian Aichner, Marcel Barthel en Alexander Wolfde. Het kwartet is ingesteld op het regeren van NXT UK en het zuiveren van de mat die zij als heilig beschouwen. In de loop van die zoektocht profiteerde het dominante viertal van de afwezigheid van Pete Dunne en ontketende een brutale aanval op Moustache Mountain waardoor Tyler Bate buiten werking werd gesteld.

Een week nadat WALTER Trent Seven had gedecimeerd met zes opeenvolgende powerbombs, explodeerde Tyler Bate plotseling terug op het toneel en viel hij “The Ring General” en zijn cohorten aan. Johnny Saint en Sid Scala besloten ter plekken een match te maken tussen WALTER en Bate voor de hoofdprijs van NXT UK.

Niet enkel de NXT UK supersterren zullen te zien zijn. WWE RAW superster Cesaro heeft laten weten dat hij een ‘hands-on’ kijkje zal nemen deze show.

Fans zullen zich wel herinneren dat Finn Balor een verschijning deed op NXT UK TakeOver: Blackpool. Het is vooralsnog onbekend wat Cesaro in petto heeft voor Cardiff, maar gezien zijn voormalige ROH Tag Team partner, Kassius Ohno deel is van NXT UK, is een reünie niet uitgesloten.

Geef een reactie